'Het is eigenlijk een afdruk van je DNA'

16 mei 2023

De tegel van... Bas en Martin Neuteboom.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

“De tegel is inderdaad een cadeau geweest van mijn broer Ries”, opent Bas Neuteboom het verhaal achter de tegel. “Wij hebben voor Kerstmis destijds een keer een Halve Seizoenkaart gekocht voor onze vader Martin, waarna wij met z’n drietjes ongeveer 7,5 jaar lang een Seizoenkaart hebben gehad. De liefde voor de club is zo begonnen en uiteindelijk heeft Ries het initiatief genomen om een tegel te bestellen waar wij niets van afwisten.”

De 71-jarige Martin bezocht al vanaf zijn vierde jaar samen met zijn vader en ooms, vanuit Pijlsweerd-Zuid, wedstrijden van zijn cluppie, zo licht hij toe: “De ene week gingen we naar DOS en de andere week naar Elinkwijk. Dat was altijd heel gezellig. Die Galgenwaard zien voelt voor mij altijd weer als thuiskomen.”

De familieleden, opgegroeid in Zuid-Holland, hebben gedurende de periode als Seizoenkaarthouders op verschillende plekken in de thuishaven van FC Utrecht wedstrijden bekeken. “Uiteindelijk zijn we naar de Cityside verhuisd en op een gegeven moment ken je ook de gasten die om je heen zitten, dat is ontzettend gezellig en leuk!”

“Het is eigenlijk een afdruk van je DNA dat je ooit hebt meegekregen”, omschrijft vader Martin de tegel. “Vanaf het moment dat je als klein jochie werd neergezet tegen de wielerbaan van het stadion tot aan de periode van nu. Het hoogtepunt was voor mij toch wel de Europese thuiswedstrijd tegen Celtic, dat was een magistrale avond”, glundert hij. “Die Schotse supporters hadden het niet meer, bij FC Utrecht lukte alles die avond. Het winnen van de Johan Cruijff Schaal in de ArenA was ook top. Het waren gouden tijden onder Foeke Booy en Ton du Chatinier. Poulefase Europees in de Galgenwaard, komt dat ooit weer terug?”