FC Utrecht-talent Noë Misumi stand-by voor EK

10 mei 2023

Middenvelder in eerste instantie niet in toernooiselectie Oranje Onder 17.

FC Utrecht-middenvelder Noë Misumi staat op de stand-bylijst van Oranje Onder 17 voor het Europees Kampioenschap, dat later deze maand begint in Hongarije. Dat houdt in dat het talent in eerste instantie niet tot de selectie behoort, maar daar door bondscoach Pieter Schrassert Bert op een later moment nog wel aan kan worden toegevoegd.

In de groepsfase van het EK komt Oranje Onder 17 op donderdag 18 mei voor het eerst in actie. Die dag is Zwitserland Onder 17 de tegenstander. Groepsduels met de leeftijdsgenoten uit Engeland en Kroatië volgen op respectievelijk zondag 21 mei en woensdag 24 mei.

Afhankelijk van de prestaties van de Nederlandse talenten, krijgt het toernooi voor Oranje Onder 17 dan wel of geen vervolg in de kwartfinales die op 27 mei worden gespeeld. Op 30 mei is het tijd voor de halve finales. De vier teams die zich daarvoor plaatsen, kwalificeren zich ook direct voor het Wereld Kampioenschap. De eindstrijd van het EK is op 2 juni.

Oranje Onder 17 neemt voor de vijftiende keer mee aan een EK en is wat dat betreft samen met de eveneens deelnemende Onder 17-ploegen van Spanje en Engeland recordhouder. De Nederlandse talenten wonnen het toernooi in 2011, 2012, 2018 en 2019.