FC Utrecht O14 kampioen na spektakelstuk

23 mei 2023

Rechtstreekse concurrent PSV O14 verslagen op Sportcomplex Zoudenbalch: 4-3.

FC Utrecht O14 heeft de titel gepakt. Na een spektakelstuk op Sportcomplex Zoudenbalch, waarin directe concurrent PSV O14 vanavond (dinsdag) met 4-3 werd verslagen, was het zeker: FC Utrecht O14 eindigt in de voorjaarscompetitie bovenaan.

Aan veerkracht geen gebrek bij FC Utrecht O14, zo blijkt tijdens de pot tegen directe concurrent PSV O14 meermaals. Zoals in de beginfase, als de Utrechters de 0-1 moeten toestaan, maar vervolgens de rug rechten en drie keer scoren: 1-1, 2-1, 3-1.

In de tweede helft wordt de weerbaarheid van de ploeg van trainer Maarten Bormans opnieuw op de proef gesteld. Want de bezoekers uit Eindhoven komen terug tot 3-2 en 3-3 en breken daarmee de strijd om de titel weer helemaal open. Maar FC Utrecht O14 blijft rustig onder die situatie en doet precies wat er nodig is om de strijd om het kampioenschap te beslissen: de Utrechters scoren de 4-3, trekken die voorsprong over de streep en grijpen zo de titel in de voorjaarscompetitie, waarin ze naast het O14-team van PSV ook de leeftijdsgenoten van Feyenoord, Ajax, ADO Den Haag, PEC Zwolle, AZ en De Graafschap onder zich houden.

Er zit dit seizoen overigens nog meer in het vat voor FC Utrecht O14. De Utrechtse talenten wonnen afgelopen weekend in de halve finale van de beker met 6-0 van Sparta Rotterdam O14 en mogen binnenkort aantreden in de eindstrijd van de cup. Het pakken van de dubbel behoort dus tot de mogelijkheden. Daarnaast speelt FC Utrecht O14, als winnaar van de voorjaarscompetitie, binnenkort nog tegen winnaar van de najaarscompetitie Ajax O14 met als inzet de landstitel. Het worden dus nog spannende en belangrijke weken voor FC Utrecht O14.