FC Utrecht in beweging tijdens Dutch Health Week

25 mei 2023

Pop-up Park voor Sport op zondag 18 juni in Utrecht-Oost.

In de omgeving van Stadion Galgenwaard is op zondag 18 juni een pop-up Park voor Sport. Dit initiatief haakt aan op de Dutch Health Week en wordt georganiseerd door Sportcampus Traiectum, waar FC Utrecht een onderdeel van is.

De parkeerplaatsen worden sportvelden voor basketbal, skateboarding en freestyle voetbal. Het groen rondom de Kromme Rijn wordt een park waar allerlei urban sports als bootcamps, kickboksen, cross fit en calisthenics plaatsvinden. De Kromme Rijn wordt een arena voor waterpolo en zwemwedstrijden. Kantines worden plekken voor breakdance. Het dak van Stadion Galgenwaard is een plek om van te abseilen. Er wordt geskatet op het fietspad, gedanst op het asfalt en de trambaan is een 100 meter sprintbaan.

Kortom: er is van alles te doen en te beleven op zondag 18 juni in het Park voor Sport, dat aansluit op de Dutch Health Week. Dat is het grootste en meest inspirerende evenement voor gezondheid en zorg. Hier groeit de beweging die de duurzame transformatie van de zorg faciliteert en versnelt. De Dutch Health Week wordt georganiseerd door Jaarbeurs Utrecht van 12 tot en met 17 juni. FC Utrecht sluit hierop aan door binnen deze week meerdere evenementen te organiseren, waaronder het Park voor Sport en de U4U Sportdag.

Kijk voor meer informatie over de initiatieven van FC Utrecht en Sportcampus Traiectum, gedurende de Dutch Health Week, op DEZE website.