Een volle zaal in woonzorgcentrum Nijenstede

24 mei 2023

Door FC Utrecht OldStars en Schoonderbeek georganiseerde bingo in Amersfoort groot succes.

Naast het feit dat de OldStars van FC Utrecht elke week Walking Football spelen, doen ze nog veel meer. Zo organiseerden de krasse knarren onlangs, in samenwerking met Schoonderbeek, een bingo voor vijftig bewoners van woonzorgcentrum Nijenstede in Amersfoort. Voor de OldStars was het een mooie manier om namens de club en partner Schoonderbeek iets terug te geven aan de maatschappij en zich in te zetten voor de gemeenschap. Het werd een groot succes.

Met veel enthousiasme openden vijftig bewoners van woonzorgcentrum Nijenstede eerder deze maand de jacht op een volle bingokaart. FC Utrecht’s OldStars zorgden samen met Schoonderbeek voor een goede sfeer, vol spanning en plezier. Natuurlijk ging het in Amersfoort om het scoren van een felbegeerde bingo, maar zeker zo belangrijk was het ook dat de deelnemers genoten van een hapje, een drankje en de interactie met de mede-spelers en begeleiders. Het samenzijn was dan ook veel meer dan een bingo: het was een middag waarbij bewoners herinneringen konden ophalen en nieuwe vriendschappen sloten.

“Op deze manier zie je wat voor impact wij hebben op deze mensen”, vertelde OldStar Hans de Boer trots. “Wij helpen de bewoners van dit woonzorgcentrum door op een interactieve manier een leuke middag te organiseren. Dat wordt enorm gewaardeerd. Dat zag je ook aan de opkomst: de hele zaal zat vol.”