Dapper Jong FC Utrecht verliest in Tilburg

12 mei 2023

Utrechtse beloftenploeg strijdend ten onder tegen Willem II: 3-0.

Jong FC Utrecht ging vanavond (vrijdag) strijdend ten onder in Tilburg. Lang hielden de Utrechtse talenten dapper en knokkend voor elke grasspriet stand tegen Willem II, maar in het laatste kwartier van de wedstrijd moesten de Utrechtse jongelingen toch drie Brabantse treffers toestaan: 3-0.

Van dichtbij loopt hij in de voorlaatste minuut de bal binnen, Willem II-invaller Jeremy Bokila: 3-0. De 34-jarige spits is één van de troefkaarten die oefenmeester Reinier Robbemond van de Tilburgse ploeg in de loop van de tweede helft uitspeelt. Hij brengt dan ook onder anderen de 36-jarige Michael de Leeuw. Spelers met ervaring, die nog over een volle batterij beschikken en juist op basis van die eigenschappen mede het verschil maken tegen Jong FC Utrecht.

Zout in de wonden
De beloftenploeg uit de Domstad knokt voor elke grasspriet in het Koning Willem II Stadion en houdt zodoende lang stand - heel lang zelfs. Pas in het laatste kwartier van de partij kan Willem II, dat zijn zinnen heeft gezet op promotie naar de Eredivisie, het verschil maken tegen de moegestreden Utrechtse talenten. Jizz Hornkamp opent in speelminuut 77 de score: 1-0. Wessel Dammers verdubbelt drie minuten later de marge: 2-0. En Bokila strooit dus, in de voorlaatste minuut, nog wat extra zout in de Utrechtse wonden: 3-0.

Alsof hij nooit is weggeweest
Naarmate de eerste helft vordert, komt Jong FC Utrecht beter in de wedstrijd. Beperkt de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic zich in de eerste dertig minuten nog vooral tot tegenhouden, daarna komen de bezoekers ook in aanvallend opzicht regelmatig in het stuk voor. Dat tegenhouden, overigens, doen de Utrechters met verve. Het centrale verdedigingsduo dat deze avond bestaat uit Julliani Eersteling en Joshua Rawlins wil van geen wijken weten, en op de flanken buffelen de backs Achraf Boumenjal en Yannick Leliendal ook voortdurend en voortvarend. In het doel, om ook de vijfde man die de laatste Utrechtse linie vormt te benoemen, staat Calvin Raatsie zijn mannetje. Voor hem is Willem II-uit zijn eerste wedstrijd sinds 22 januari. Al staat hij onder de lat alsof hij er nooit is weggeweest.

Jenner en Leliendal testen Lamprou
Utrechtse kansen komen er ook. In de tweede helft moet Willem II-sluitpost Kostas Lamprou voor het eerst aan het werk. Ivar Jenner stelt hem dan met een geplaatste schuiver op de proef. Leliendal laat zich ook gelden. Hij haalt snoeihard uit. Lamprou kan zo’n pegel onmogelijk klemmen, maar slaagt er wel in de bal weg te boksen. De keren dat de Griek getest wordt, doorstaat hij die proef met verve. Lang lijkt voor de laatste linie van Jong FC Utrecht hetzelfde te gelden, maar als in de laatste vijftien minuten de Utrechtse tank leeg is en Willem II nog een keer extra aanzet, is er simpelweg geen houden meer aan.

Laatste duel: VVV-Venlo-thuis
Voor Jong FC Utrecht resteert dit seizoen nog één competitiewedstrijd. Op vrijdag 19 mei komt VVV-Venlo op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Het treffen met de Limburgers, die worden getraind door Rick Kruys, begint die dag om 20.00 uur.

Willem II - Jong FC Utrecht 3-0 (0-0)
77. Jizz Hornkamp 1-0
80. Wessel Dammers 2-0
89. Jeremy Bokila 3-0

Gele kaarten: Jesse Bosch (Willem II), Achraf Boumenjal (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 13.278.

Scheidsrechter: Robin Gansner.

Opstelling Willem II:
Kostas Lamprou; Leeroy Owusu, Wessel Dammers, Amine Lachkar, Erik Schouten, Lucas Woudenberg (79. Joeri Schroijen); Jesse Bosch (83. Wesley Spieringhs), Pol Llonch (83. Max Svensson), Thijs Oosting (79. Michael de Leeuw); Jizz Hornkamp, Elton Kabangu (70. Jeremy Bokila).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie; Achraf Boumenjal (81. Rafik El Arguioui), Julliani Eersteling, Joshua Rawlins, Yannick Leliendal; Yuya Ikeshita, Ivar Jenner; Lynden Edhart (81. Aurelio Oehlers), Eliano Reijnders, Tobias Augustinus-Jensen (73. Olivier van Eldik); Mees Rijks (62. Jesse van de Haar).