Continuïteit in staf Academieteams seizoen 2023/2024

23 mei 2023

Hoofdtrainers voor komende jaargang vastgelegd.

FC Utrecht heeft met tien oefenmeesters een overeenkomst bereikt voor het komende seizoen. Zij ontfermen zich in de jaargang 2023/2024 over negen jeugdteams, verdeeld over acht leeftijdscategorieën. FC Utrecht kiest met de samenstelling van deze staf voor ervaring en diversiteit aan kwaliteiten, en ook voor continuïteit.

Ferdi Vierklau, op dit moment trainer van FC Utrecht O17, gaat met de lichting waarmee hij nu werkt mee naar FC Utrecht O18. “Deze spelersgroep heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en speelt binnenkort de bekerfinale”, aldus Hoofd Opleidingen van FC Utrecht Robin Pronk.

Bij FC Utrecht O17 staat Kevin van Veen, nu oefenmeester van de O18-ploeg, komend seizoen voor de groep. “Kevin heeft de afgelopen anderhalf jaar de O18 naar een hoger plan getild, waardoor diverse spelers de stap naar Jong FC Utrecht maken. Bij de O17 gaat hij een nieuw traject in met een volgende groep talentvolle spelers die op weg zijn naar het profvoetbal”, licht Pronk toe.

FC Utrecht O16 (Jasper Somsen), O15 (Mourad El Idrissi) en O14 (Maarten Bormans) worden komend seizoen door dezelfde trainers geleid als de voorbije jaargang het geval was. Bij die teams staat het verder ontwikkelen van spelers met specifieke kwaliteiten voorop.

Een nieuwe situatie ontstaat bij FC Utrecht O13. Die selectie is komend seizoen in de competitie actief met twee teams. Nathan Wiener en Sander van der Kleij zijn ervaren trainers en bekende gezichten die met deze groep aan de slag gaan.

De kennismakingsfase wordt komend seizoen gevormd door FC Utrecht O12 en O11. Kevin Goes, Jordy Best en Eskil de Koning zijn de trainers van die ploegen. “We zijn er trots op dat de drie trainers die met onze jongste talenten aan de slag gaan allemaal afkomstig zijn uit de regio en begonnen zijn als trainer in onze Pre-Academie”, aldus Pronk.

De teams en hun hoofdtrainers voor het seizoen 2023/2024:
FC Utrecht O18: Ferdi Vierklau
FC Utrecht O17: Kevin van Veen
FC Utrecht O16: Jasper Somsen
FC Utrecht O15: Mourad El Idrissi
FC Utrecht O14: Maarten Bormans
FC Utrecht O13: Nathan Wiener en Sander van der Kleij
FC Utrecht O12/O11: Kevin Goes, Jordy Best en Eskil de Koning