Beloftenploeg doet zichzelf tekort

08 mei 2023

Jong FC Utrecht verzuimt FC Den Bosch te verslaan: 0-0.

Jong FC Utrecht oogstte vanavond (maandag) één punt, waar dat er gelet op de kansenverhouding drie moesten zijn. De Utrechtse talentenploeg liet FC Den Bosch in Stadion Galgenwaard ontsnappen: 0-0.

Kansen? Daar geen gebrek aan, voor Jong FC Utrecht in het duel met FC Den Bosch. De Utrechters ontsnappen in de openingsfase aan een achterstand als Ryan Leijten de bal op de lat kopt, maar dicteren daarna het spel en krijgen de nodige mogelijkheden. Maar de befaamde ‘La Cucamarcha’ klinkt deze avond niet door de boxen van Stadion Galgenwaard.

De vinger bij de goaltuneknop
Ongetwijfeld heeft de discjockey van dienst al wel zijn vinger bij de goaltuneknop, als Mees Rijks kort na de Bossche kans op de openingstreffer in het zestienmeter in balbezit komt. De Jong FC Utrecht-aanvaller schiet, maar doet dat misschien wat te wild: hard, over. Niet veel later komt Anthony Descotte in kansrijke positie. De Belg schat een dieptepass van Tobias Augustinus-Jensen op waarde in en lijkt op pad om FC Den Bosch-goalie Wouter van der Steen te passeren, maar glijdt dan uit.

Nog meer kansen voor de rust
In de eerste helft komen er nog meer kansen voor Rijks (een lob over het doel, een schuiver die wordt gepakt door Van der Steen en een schot vanuit een moeilijke hoek dat door de Brabantse goalie tot corner wordt verwerkt) en Descotte (schot, over), maar de verdiende openingsgoal leveren die niet op.

Veertien schoten
Na de break verandert er qua spelbeeld weinig: Jong FC Utrecht, dat na twee opeenvolgende thuiszeges jaagt op een derde achtereenvolgende driepunter op eigen veld, is de bovenliggende partij en heeft zelden wat te dulden van FC Den Bosch. Kansen komen er opnieuw, onder anderen voor Rijks en Achraf Boumenjal, maar net als voor de break wil de bal er simpelweg niet in. Jong FC Utrecht produceert tegen de Bossche FC veertien schoten waarvan vier op doel, maar moet aan het einde van de rit genoegen nemen met een punt: 0-0.

Vrijdag weer aan de bak
Vrijdag wacht opnieuw een Brabantse opponent voor de formatie van Hoofdtrainer Darije Kalezic. Die dag gaat Jong FC Utrecht op bezoek bij Willem II. In Tilburg wordt dan om 20.00 uur afgetrapt. 

Jong FC Utrecht - FC Den Bosch 0-0 (0-))

Gele kaarten: Tommy St. Jago, Gio-Renys Felicia (Jong FC Utrecht), Faris Hammouti (FC Den Bosch).

Toeschouwers: 532.

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Achraf Boumenjal, Ruben Kluivert, Tommy St. Jago, Yannick Leliendal; Ivar Jenner, Rocco Robert Shein; Eliano Reijnders (70. Lynden Edhart), Mees Rijks, Tobias Augustinus-Jensen (70. Gio-Renys Felicia); Anthony Descotte.

Opstelling FC Den Bosch: 
Wouter van der Steen; Rik Mulders, Jorn van Hedel (89. Evangelos Patoulidis), Teun van Grunsven, Ibane Bowat (81. Dylan Ryan); Steven van der Heijden (71. Ilias Boumassaoudi), Faris Hammouti, Nick de Groot (70. Dennis Gyamfi); Ryan Leijten, Nikolaj Möller, Tomas Kalinauskas (71. Joey Konings).