Bekersucces voor FC Utrecht O15: Vitesse O15 geklopt, halve finale bereikt

10 mei 2023

In navolging van FC Utrecht O14 en O17 plaatst ook FC Utrecht O15 zich voor laatste vier.

FC Utrecht O15 verzekerde zich gisteravond (dinsdag) op overtuigende wijze van een plek bij de laatste vier van het bekertoernooi. De ploeg van trainer/coach Mourad El Idrissi was op Sportcomplex Zoudenbalch de leeftijdsgenoten van Vitesse de baas: 3-0.

Al in de eerste helft van het kwartfinaleduel maakt FC Utrecht O15 het verschil. De Utrechtse talenten domineren de wedstrijd en komen op voorsprong via Austyn Jones, die een strafschop benut (1-0). Een prachtig afstandsschot van Mats van Engelen zorgt nog voor de break voor de 2-0.

Die goede uitgangspositie wordt na de rust nog beter, als na een mooie aanval Melih Junuzov voor de 3-0 tekent. In het restant van de wedstrijd komen er kansen voor de Utrechters om de score verder op te voeren, maar die worden niet benut. Dat maakt de uitkomst er niet minder om: FC Utrecht O15 bekert door en staat in de halve finale. Daarin is Sparta Rotterdam O15 de tegenstander. Een speeldatum van die uitwedstrijd moet nog worden vastgesteld.

Eerder kwalificeerden FC Utrecht O14 en FC Utrecht O17 zich ook al voor de halve finale van de beker. In de halve eindstrijd treft FC Utrecht O14 op zaterdag 20 mei op Sportcomplex Zoudenbalch de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. FC Utrecht O17 speelde het semi-finaleduel al en was daarin te sterk voor HV & CV Quick O17. In de finale gaat de Utrechtse O17-ploeg op bezoek bij AZ O17. Ook die speeldatum moet nog worden geprikt.