Andermaal aanwinst FC Utrecht Vrouwen: Dieke van Straten vastgelegd

20 mei 2023

Jeugdinternational (19) verruilt PSV Vrouwen voor Utrechtse Eredivisieploeg.

Dieke van Straten trekt vanaf het seizoen 2023/2024 het shirt van FC Utrecht Vrouwen aan. De 19-jarige middenveldster, die op dit moment deel uitmaakt van de A-kern van PSV Vrouwen en speelminuten maakt in de beloftenploeg van de Eindhovense club, heeft in Utrecht getekend voor één jaar met een optie op een tweede seizoen.

Oirschot Vooruit is de eerste voetbalclub op het cv van Van Straten, die via CTO Eindhoven Talent Team in 2019 instroomde bij PSV. Daar maakt ze aanvankelijk deel uit van de beloftenploeg. Sinds dit seizoen hoort ze bij de A-selectie en maakt ze haar speelminuten in Jong PSV Vrouwen. De Brabantse maakt de voorbije jaren bovendien deel uit van respectievelijk Oranje Onder 16, Onder 17, Onder 18 en Onder 19.

“Ik ben er heel blij mee en heel trots op dat ik bij FC Utrecht Vrouwen mijn eerste contract heb getekend”, vertelt Van Straten. “Hier heb ik lang en hard voor gewerkt. Vanaf het eerste gesprek was het gevoel bij FC Utrecht goed. De ambities die de club heeft, spreken mij aan. FC Utrecht Vrouwen speelt vanuit het hart en met plezier. Ik wil belangrijk zijn voor het team, binnen en buiten het veld een belangrijke rol vertolken en er alles uithalen.”

“Als middenvelder heeft Dieke in haar periode bij PSV laten zien over scorend vermogen te beschikken”, zegt Marlou Peeters, Manager Vrouwenvoetbal van FC Utrecht. “Haar neusje voor de goal kunnen we goed gebruiken binnen onze selectie.”