Achraf Boumenjal verlengt contract

09 mei 2023

20-jarige verdediger tot medio 2025 verbonden aan Utrechtse FC.

FC Utrecht heeft het contract van rechtervleugelverdediger Achraf Boumenjal (20) met twee jaar verlengd. Dat betekent dat de achterhoedespeler van Jong FC Utrecht nu tot medio 2025 vastligt in de Domstad.

Boumenjal zet bij het Utrechtse UVV zijn eerste stappen op het voetbalveld, waarna Feyenoord hem in 2012 op het spoor komt. Sinds 2015 speelt de verdediger in de Academie van FC Utrecht. In 2019 zet Boumenjal zijn handtekening onder zijn eerste FC Utrecht-contract, dat in 2022 voor de eerste keer wordt verlengd.

Sinds de huidige jaargang maakt de rechtsback deel uit van de selectie van Jong FC Utrecht. Op 9 januari 2023 debuteert hij officieel in de Utrechtse beloftenploeg, tijdens de competitiewedstrijd tegen Jong AZ op Sportcomplex Zoudenbalch. Tot dusver heeft Boumenjal twaalf wedstrijden op zijn naam staan voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

“Ik ben zeker blij”, opent Boumenjal het interview na zijn contractverlenging. Als Utrechter is de rechtsback trots op het feit dat hij zich langer aan de club heeft mogen verbinden: “Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Het is mijn tweede thuis, ik denk dat ik vaker hier ben dan bij mijn eigen huis”, glundert hij. Zijn doelstellingen voor de komende periode heeft hij duidelijk voor ogen: “Ik wil veel minuten maken, wedstrijden spelen en fit blijven. Dat is voor mij het belangrijkste en dan uiteindelijk het eerste elftal halen.”