FC Utrecht is 15 wedstrijden op rij ongeslagen tegen Sparta Rotterdam. Die indrukwekkende serie bestaat uit 13 overwinningen en 2 remises.

De laatste keer dat FC Utrecht verloor van de Spangenaren, was op 19 oktober 2008. Het werd toen in Rotterdam 1-0 voor Sparta Rotterdam, waarvoor Charles Dissels de winnende maakte.

Het gebeurde in 1997 voor het laatst dat Sparta Rotterdam in Stadion Galgenwaard won. Toen werd het 0-1 en was Arjan van der Laan de matchwinner namens de bezoekers.

Sinds de terugkeer van Sparta Rotterdam in de Eredivisie in 2016/2017 won FC Utrecht 11 van de 12 ontmoetingen met de Zuid-Hollanders. In die 12 duels scoorde FC Utrecht 29 keer en maakte Sparta Rotterdam 5 treffers.

Dit seizoen won FC Utrecht 2 keer van Sparta Rotterdam. In Utrecht werd het 3-1 en in Rotterdam eindigde het duel in 0-3.

FC Utrecht is recordhouder als het gaat om deelnames aan de play-offs om Europees voetbal, sinds de herinvoering daarvan in 2005/2006. De Domstedelingen doen nu voor de dertiende keer mee aan die eindronde.

Het lukte FC Utrecht in 5 van de voorgaande 12 gevallen Europees voetbal af te dwingen via de play-offs. Dat was in 2007, 2010, 2013, 2017 en 2019.

Sparta Rotterdam deed 2 keer eerder mee aan de Europese eindronde. De Rotterdammers speelden 3 wedstrijden in deze play-offs: 1 remise, 2 nederlagen.

FC Utrecht won de laatste 3 thuiswedstrijden van dit Eredivisieseizoen.

Sparta Rotterdam eindigde op plek 6 in de Eredivisie. Dat is de hoogste eindklassering voor de Spartanen in de Eredivisie sinds het seizoen 1995/1996, toen de ploeg onder leiding van Henk ten Cate ook zesde werd.

Van de laatste 8 thuiswedstrijden die FC Utrecht speelde in de play-offs wonnen de Domstedelingen er 6. Het werd ook 1 keer gelijk en er werd 1 maal op eigen veld verloren.

Sparta Rotterdam won dit seizoen 1 van zijn 12 Eredivisiewedstrijden tegen de andere teams die in de top 7 zijn geƫindigd.

Alleen Willem Janssen (32 wedstrijden) speelde meer wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal dan Mark van der Maarel: 21 duels.

Tasos Douvikas werd dit seizoen topscorer van de Eredivisie met 19 treffers. De Griek speelde tot nu toe 2 partijen in de play-offs en kwam daarin niet tot scoren.

In elk van de laatste 4 wedstrijden die Douvikas voor FC Utrecht speelde, kwam de spits tot scoren. De laatste speler van FC Utrecht die in 5 wedstrijden op rij scoorde namens de Utrechters, was Dirk Kuijt in 2003.

Bij FC Utrecht ontbreekt Mike van der Hoorn vanwege een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van donderdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO