Op de teller van FC Utrecht staan dit seizoen in de Eredivisie 12 overwinningen. Afgelopen jaargang won de Utrechtse FC in totaal 12 Eredivisieduels.

Qua puntenaantal is de score van afgelopen seizoen in zicht. In de jaargang 2021/2022 verzamelde FC Utrecht 47 punten. Nu hebben de Utrechters, met nog 4 duels voor de boeg, er 45 bij elkaar gespeeld.

In de Eredivisie heeft FC Utrecht een negatieve balans tegen SC Cambuur. De Domstedelingen verloren 7 keer van de Friezen. Daar staan 6 zeges en 4 remises tegenover.

FC Utrecht scoorde dit seizoen in de Eredivisie 31 goals in uitwedstrijden. Dat is een clubrecord.

De vorige onderlinge ontmoeting tussen beide teams dateert van 13 augustus 2022. In Stadion Galgenwaard eindigde FC Utrecht – SC Cambuur toen in 0-0, ondanks 36 doelpogingen (15 voor FC Utrecht, 21 voor SC Cambuur).

Tasos Douvikas voert de clubtopscorerslijst van FC Utrecht aan. De Griek maakte deze jaargang in competitieverband 14 goals. In de laatste 15 seizoenen waren alleen Sébastien Haller (17, in 2015/2016) en Ricky van Wolfswinkel (15, in 2010/2011) minstens 15 maal trefzeker voor FC Utrecht in een Eredivisiejaargang.

FC Utrecht maakte dit seizoen via invallers in de Eredivisie 12 doelpunten. Dat is een clubrecord. Het vorige record stond op 9 treffers.

SC Cambuur verloor dit seizoen tot nu toe 22 competitieduels. Sinds de oprichting van de club in 1964 verloor SC Cambuur alleen in 2015/2016 net zo veel competitiewedstrijden als deze jaargang.

Bas Dost kwam in de voorgaande 3 uitwedstrijden van FC Utrecht in de Eredivisie tot scoren. Is de spits ook in Leeuwarden tegen SC Cambuur trefzeker, dan evenaart hij het record dat op naam staat van Leo van Veen (1978), Michael Mols (1996), Alexander Gerndt (2012) en Simon Gustafson (2019).

Voor eigen publiek pakte SC Cambuur dit seizoen alleen punten tegen PSV (3-0, op 1 oktober 2022) en Go Ahead Eagles (4-1, op 5 maart 2023). De overige 13 thuisduels die de geel-blauwen speelden, werden door de Friezen verloren.

Voor Sander van de Streek is het Cambuur Stadion bekend terrein. De FC Utrecht-speler kwam in het verleden 105 maal uit voor SC Cambuur en scoorde 34 keer namens de geel-blauwen.

Ook FC Utrecht’s assistent-trainer Twan Scheepers heeft een verleden bij SC Cambuur. Hij speelde in de Eredivisie 22 keer voor de Friezen.

SC Cambuur-trainer Sjors Ultee heeft een verleden bij FC Utrecht, evenals zijn assistent-oefenmeesters Pascal Bosschaart en Robby Alflen en keeper Robbin Ruiter. Bij SC Cambuur spelen 2 voetballers die worden gehuurd van FC Utrecht: Mimoun Mahi en Remco Balk.

Bij FC Utrecht staan Sander van de Streek, Sean Klaiber, Taylor Booth, Rocco Robert Shein en Ruben Kluivert op scherp. Aan de kant van SC Cambuur keert Alex Bangura terug van een schorsing en moet de van FC Utrecht gehuurde Remco Balk het duel vanwege een schorsing juist aan zich voorbij laten gaan.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO