FC Utrecht O18 heeft de bittere bekernederlaag van vorige week van zich afgespeeld door tegen Ajax O18 een verdienstelijk gelijkspel te behalen. De verhoudingen tussen de beide ploegen in deze wedstrijd neigde iets meer in het voordeel van de thuisploeg. Maar ook de bezoekers kenden hun kansen en mogelijkheden. Dus, trainer Kevin van Veen, tevreden met het resultaat?

"Nou ja, uiteindelijk wel. Wij hebben heel hard gewerkt voor een goed resultaat en zijn tot 2 keer toe teruggekomen van een achterstand. Die credits moet ik de ploeg geven. Er is veel gecreëerd waardoor de volle winst er eventjes ook ingezeten heeft. Maar zoals je weet: als je de wedstrijd niet kan winnen, moet je er voor zorgen dat je niet verliest. Dus in die zin hebben we het goed gedaan".

Kijkend naar het scoreverloop valt op dat 2 van de 3 tegengoals van vandaag bestaan uit 2 penalty's (waarvan 1 als gevolg van een hele domme overtreding net binnen het strafschopgebied) en de derde van een foutieve pass achterin, waardoor Ajax O18 de 3e goal op een presenteerblad kreeg. Als dat nou eens níet was gebeurd......Maar ja, als telt niet.

Ook voor de Utrechters waren er legio kansen te noteren. De grootste was voor Ivar Jenner, die een door Jesse van de Haar teruggelegde bal snoeihard inschoot. Normaal een zeker doelpunt, alleen vandaag stond doelman Tommy Setford in de weg. Hij verwerkte het schot met een uitstekende reflex tot hoekschop. En ook de kopbal van Jesse van de Haar in de slotminuten van de wedstrijd, die op de buitenkant van de paal belandde mocht er zijn. Het scheelde niet heel erg veel. Was die binnengevallen, dan had de wedstrijd op slot geweest en bleven de punten in Utrecht.

FC Utrecht O18 is en blijft (in tegenstelling tot berichten elders eerder deze week) door het gelijke spel koploper in de 1e Divisie. Volgende week zaterdag komt PSV O18 op bezoek. Zij behaalden vandaag de volle buit tegen PEC Zwolle O18 (1-0) en staat daardoor, met een wedstrijd minder gespeeld, op 2 punten van FC Utrecht O18. Het is voor de Utrechters elke week vol aan de bak om bovenin mee te blijven draaien. Een gewaarschuwd ploeg telt dus voor 2!

FC Utrecht O18 - Ajax O18 3-3
10. 1-0 Sil van der Wegen
18. 1-1 Stanis Idumbo (p)
29. 1-2 David Kalokoh (p)
46. 2-2 Jesse van de Haar
48. 2-3 David Kalokoh
62. 3-3 Nazjir Held (p)

FC Utrecht O18
Mees Eppink, Darcy Turner, Wessel Kooy, Per Kloosterboer, Nazjir Held, Ivar Jenner, Mees Akkerman (77. Tiago Codinha), Nordin Bukala, Jesse van de Haar, Sil van der Wegen (62. Rafik el Arguioui), Bent Driessen.

Lees onder het verslag van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend.

Uitslagen zaterdag 4 maart:

FC Utrecht O13 PSV O13 2-5
FC Utrecht O14 NAC Breda O14 0-2 (oefen)
PSV O16 FC Utrecht O16 2-0
FC Utrecht O17 De Graafschap O17 3-1
FC Utrecht O18 AFC Ajax O18 3-3
De O15 en de KMF waren vrij.