Op een zonnig Zoudenbalch en met het geluid van de wedstrijd van het eerste elftal in Stadion Galgenwaard op de achtergrond stond het duel tussen de leeftijdgenoten van FC Utrecht O17 en PSV O17 op het programma.

PSV O17 kwam goed uit de startblokken en maakte in de vijfde minuut de 0-1 met een bekeken kopbal in de hoek van de goal. FC Utrecht O17 liet zich daardoor niet van de wijs brengen en probeerde het op te pakken. In de eerste helft kreeg zowel FC Utrecht O17 als PSV O17 een aantal kansen. FC Utrecht O17 was dichtbij de gelijkmaker met een kopbal van Torben Bos. Net voor rust viel een diepe bal van PSV O17 tussen de verdediging en de keeper van FC Utrecht O17. De doelman van de Utrechters kwam uit en probeerde de bal weg te werken. Helaas raakte hij de bal buiten de zestien meter met de arm. De scheidsrechter gaf een rode kaart aan goalie Yaell Samson. Keeper Justin Eversen moest zich snel opwarmen en kwam na een paar maanden blessureleed in het veld. De vrije trap die PSV O17 kreeg werd in de kruising geschoten en zo kwam PSV O17 op 0-2.

In de tweede helft probeerde FC Utrecht O17, ondanks dat ze met 10 man speelden, de aansluitingstreffer te maken. Een mooie aanval van FC Utrecht O17 over de linkerkant via Kelechi Idegwu kon voor die aansluiting zorgen, helaas kon zijn voorzet niet binnen gewerkt worden. Uiteindelijk maakte FC Utrecht O17 met nog ongeveer 15 minuten op de klok, de aansluitingstreffer. Jessey Sneijder schoot een prachtige vrije trap in de goal: 1-2. Dit gaf FC Utrecht O17 energie om naar de 2-2 op zoek te gaan. Daardoor kreeg PSV O17 wat ruimte en kwam de ploeg uit Eindhoven met een aantal ballen nog gevaarlijk voor de goal bij FC Utrecht O17. Ook FC Utrecht O17 probeerde met een aantal kansen en standaardsituatie nog de gelijkmaker te vinden, helaas lukte dit niet en gingen de Brabanders er met de winst vandoor.