Taylor Booth debuteert in nationale ploeg Verenigde Staten

29 maart 2023

Een rondje langs de internationale velden.

Middenvelder Taylor Booth maakte tijdens de voorbije interlandperiode zijn debuut voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Jesse van de Haar en Lynden Edhart speelden op hun beurt hun eerste jeugdinterlands. En ook Wessel Kooy, Rocco Robert Shein, Fabian de Keijzer en Anthony Descotte vlogen uit. Een rondje langs de internationale velden. 

Middenvelder Taylor Booth debuteerde in de Nations League-uitwedstrijd tegen Grenada voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Booth is daarmee de vierde speler die uitkwam voor ‘USMNT’ en FC Utrecht, na John O’Brien, Juan Agudelo en Rubio Rubin. Enkele dagen later kwam de FC Utrecht’er ook in actie in het thuisduel met El Salvador. De Amerikaanse ploeg won beide wedstrijden (1-7 in Grenada, 1-0 in Orlando tegen El Salvador) en heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Nations League.

Met de nationale ploeg van Estland maakte Rocco Robert Shein minuten in een oefeninterland tegen Hongarije. Shein stond in de basis, maar kon een 1-0 nederlaag niet voorkomen. Ook in de partij die volgde, uit tegen Oostenrijk, kwam Shein in actie – deze keer als invaller, en opnieuw verloren de Esten met het kleinst mogelijke verschil (2-1).

Anthony Descotte behoorde tot de selectie van Jong België die in Spanje vriendschappelijke wedstrijden speelde tegen Jong Tsjechië en Jong Japan en kwam in beide duels in actie. Fabian de Keijzer reisde af naar Spanje met Jong Oranje dat daar naast Jong Tsjechië ook Jong Noorwegen trof. De Keijzer maakte wel deel uit van de wedstrijdselectie, maar maakte geen speelminuten.

Jesse van de Haar en Lynden Edhart schreven tijdens de Football Federations Cup in de Verenigde Arabische Emiraten hun debuut bij voor Oranje Onder 18. In dat team maakte ook FC Utrecht’s Wessel Kooy speelminuten. Oranje Onder 18 won het toernooi dankzij overwinningen op hun leeftijdsgenoten uit Saoedi-Arabië (5-1), Verenigde Arabische Emiraten (2-1) en Mexico (4-1).

Foto: US Soccer