Supporters spelen ruim 134 duizend euro bij elkaar voor Academie

14 maart 2023

‘Daar zijn we trots op.’

FC Utrecht heeft van de VriendenLoterij een bedrag van 134.248 euro ontvangen. Dat is te danken aan de supporters van de club die in 2022 deelnamen aan de loterij. De VriendenLoterij-opbrengst komt geheel ten goede aan de FC Utrecht Academie, de jeugdopleiding van de club.


Door deel te nemen aan de VriendenLoterij en daarbij FC Utrecht als voorkeur aan te duiden, leveren supporters van de club een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van talenten bij de club. Het is mede aan de opbrengsten van de VriendenLoterij te danken dat de faciliteiten voor en de begeleiding van de jeugdspelers van FC Utrecht kunnen worden gefinancierd.

In het vlaggenschip van FC Utrecht spelen wekelijks spelers uit de eigen jeugdopleiding, zoals Mike van der Hoorn, Sean Klaiber, Bart Ramselaar en Tommy St. Jago. FC Utrecht is bovendien één van de vier profclubs van Nederland met een beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie.

“De achterban van FC Utrecht is groot, hecht en gepassioneerd. Dat is alom bekend, en wordt maar weer eens onderstreept in de vorm van deze VriendenLoterij-bijdrage”, zegt Partnership Director Joost Broerse van FC Utrecht. “De Academie van FC Utrecht behoort al jaren, mede dankzij de supporters van de club, tot de beste jeugdopleidingen van Nederland. Daar zijn we trots op.”

FC Utrecht bedankt de VriendenLoterij en haar deelnemers voor hun inzet en bijdrage. Wil jij FC Utrecht ook steunen door mee te spelen met de VriendenLoterij? Registreren kan HIER!