Silberbauer: 'Moeten een reactie geven’

02 maart 2023

Hoofdtrainer Michael Silberbauer blikt vooruit op het duel met Fortuna Sittard.

Na de bekeruitschakeling van afgelopen dinsdag neemt FC Utrecht het morgen (vrijdag) op tegen Fortuna Sittard. Om 20.00 uur wordt er in Stadion Galgenwaard afgetrapt. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum blikt Hoofdtrainer Michael Silberbauer vooruit.

“We zagen allemaal wat er is gebeurd en daar zijn we niet blij mee”, is de reactie van de herstelde Hoofdtrainer Michael Silberbauer op de vraag hoe hij de wedstrijd tegen SV Spakenburg vanuit huis heeft ervaren. “Het is nu verleden tijd, we moeten ervan leren en morgen moeten we een reactie geven.”

De wedstrijd tegen Fortuna Sittard geeft de mannen van Silberbauer een kans om die gewenste reactie te geven. “Voor mij is het nu belangrijk dat ze dit gevoel tot zich nemen en dat ze weten dat het niet goed was. Maar daarna vind ik dat ze de rug weer moeten rechten en dat we karakter moeten tonen. We moeten een signaal afgeven dat we er nog zijn.”

Dat moet dan gaan gebeuren tegen Fortuna Sittard, de Limburgers staan op dit moment twaalfde in de Eredivisie: “Zij hebben het voor elkaar gekregen om een redelijk aantal punten in de competitie te behalen. Fortuna is een moeilijke ploeg om tegen te spelen. Ze hebben een aantal goede spelers die erg gevaarlijk kunnen zijn en die zullen we morgen uit de wedstrijd proberen te krijgen.” 


Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.