Nederlaag voor beloftenploeg tegen Roda JC Kerkrade

06 maart 2023

Utrechtse talenten komen tekort tegen Limburgers in Utrecht: 1-3.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) geen resultaat overgehouden aan het treffen met Roda JC Kerkrade. Op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht verloor de thuisploeg met 1-3. Anthony Descotte zorgde vroeg in de tweede helft voor de gelijkmaker, maar de Kerkradenaren waren het meest effectief.

Yannick Leliendal kapt met een handige beweging zijn directe tegenstander uit en wordt naar de grond gehaald in het zestienmetergebied van de Limburgers. Arbiter Clay Ruperti wijst gedecideerd naar de strafschopstip en Jong FC Utrecht krijgt de mogelijkheid om langszij te komen. Anthony Descotte gaat achter de bal staan en faalt niet, de Belg zet de beloftenploeg naast Roda JC: 1-1.

Eerste helft in balans
Ondanks dat de eerste helft in balans is gaan de Kerkradenaren met een voorsprong de rust in. Vanaf de penaltystip weten ook de Limburgers trefzeker te zijn, Dylan Vente schiet halverwege het eerste bedrijf de uitploeg op voorsprong: 0-1. Daarnaast blijven grote kansen in dat eerste bedrijf uit, Eliano Reijnders ziet een doelpoging naast vliegen en Niek Vossebelt stuit aan de andere kant op doelman Thijmen Nijhuis.

Sterk begin tweede deel
In de tweede helft start Jong FC Utrecht veelbelovend en heeft het geruime tijd het beste van het spel. Lynden Edhart weet met een prima voorzet Reijnders in stelling te brengen die zijn schot maar net naast het doel van Moritz Nicolas ziet vallen. Meteen na de gelijkmaker van Descotte weten de Zuid-Limburgers weer op voorsprong te komen, Dylan Vente schiet na een solo raak: 1-2.

Rommelige slotfase
In een rommelig einde raakt invaller Bryan Limbombe daarna met een fraai afstandsschot de lat, waarna wissel Mees Rijks op een voorzet van mede-invaller Gio-Renys Felicia maar net naast weet te koppen. Thijmen Nijhuis zorgt met een knappe redding op een schot van Arjen van der Heide dat de beloftenploeg in leven blijft, maar uiteindelijk is het Limbombe die alsnog de genadeklap uitdeelt: 1-3.

Op naar Almere
Aanstaande vrijdag mogen de Utrechtse talenten weer aan de bak. In het Yanmar Stadion in Almere is dan Almere City FC de tegenstander. In Flevoland wordt er die avond om 20.00 uur afgetrapt.

Jong FC Utrecht – Roda JC Kerkrade 1-3 (0-1)
22. Dylan Vente, strafschop 0-1
62. Anthony Descotte, strafschop 1-1
63. Dylan Vente 1-2
90+4. Bryan Limbombe 1-3

Gele kaarten: Gibson Yah, Rocco Robert Shein (Jong FC Utrecht), Jesse Schuurman, Boyd Reith (Roda JC Kerkrade).

Scheidsrechter: Clay Ruperti.