Mareno Michels wint The Utrecht Darts Championship

27 maart 2023

Eerste editie van dartstoernooi in Stadion Galgenwaard groot succes.

Drievoudig WK-deelnemer Mareno Michels heeft de eerste editie van The Utrecht Darts Championship gewonnen. Michels, momenteel de nummer 249 van de wereld, was gisteren (zondag) in Stadion Galgenwaard in de finale met 6-1 te sterk voor Wim Kroezen. Nummer 2 van de wereld Aileen de Graaf pakte de zege bij de vrouwen. Het paradartstoernooi werd gewonnen door Michelovic van Velzen.

In de halve finales van The Utrecht Darts Championship was het twee keer razend spannend. Michels won met 5-4 van Michael Busscher en Kroezen had ook een negende en beslissende leg nodig om het verschil te maken tegen de in de Challenge Tour van de PDC uitkomende Roy van de Griendt: 5-4.

Twee wereldtoppers stonden in de finale van het vrouwentoernooi tegenover elkaar. Nummer 2 van de WDF-ranking De Graaf was met 5-3 de baas over nummer 19 van de wereld Priscilla Steenbergen. De eindstrijd van het paradartstoernooi was ook al spannend: Van Velzen maakte in de allesbeslissende leg het verschil tegen Martijn Wouters (4-3).