Late strafschop wordt beloftenploeg fataal

13 maart 2023

Jong FC Utrecht met 0-1 onderuit tegen leeftijdsgenoten uit Eindhoven.

De beloftenploeg is er vanavond niet een geslaagd een resultaat te boeken tegen Jong PSV. Op Sportcomplex Zoudenbalch zorgde een benutte strafschop vlak voor tijd voor de enige goal van de avond. Mathijs Tielemans faalde niet vanaf elf meter: 0-1.

Ook tientallen minuten eerder in dat tweede bedrijf krijgen de gasten een strafschop toegekend door arbiter Wouter Wiersma. Jason van Duiven gaat achter de bal staan, legt aan en schiet hard in de onderhoek de penalty op doel, maar daar is doelman Kevin Gadellaa een sta-in-de-weg. De Utrechtse doelman keept een geweldige wedstrijd en houdt de beloftenploeg hier op de been.

Gadellaa redt opnieuw
De keeper van Jong FC Utrecht houdt ook in de eerste helft met knappe reddingen zijn team overeind. Eerst keert hij een schot van Ismael Saibari en even later is het opnieuw de nummer acht van Jong PSV die stuit op doelman Gadellaa. Ditmaal is het de schoen van de keeper die de inzet van de Eindhovenaar tegenhoudt.

Geen grote kansen
In het restant van de wedstrijd golft het spel op en neer maar grote kansen blijven buiten de twee strafschoppen uit. Eliano Reijnders kopt op aangeven van Anthony Descotte over het doel via doelman Kjell Peersman en even later is het opnieuw Reijnders die het probeert van afstand. Na een dubieuze tweede strafschop probeert Mees Rijks in de slotfase nog de gelijkmaker te forceren, maar zijn schot is een eenvoudige prooi voor diezelfde Peersman.

Vrijdag naar Zuid-Limburg
Aanstaande vrijdag reist de Utrechtse beloftenploeg af naar Maastricht voor de uitwedstrijd tegen MVV. In De Geusselt wordt er dan om 20.00 uur afgetrapt. Na het treffen met de Maastrichtenaren wacht opnieuw een uitduel op vrijdag 31 maart in Zwolle. Huidige koploper PEC Zwolle wacht die avond in Overijssel. Wanneer de afgelaste wedstrijd tegen Almere City FC wordt ingehaald is momenteel nog niet bekend.

Jong FC Utrecht – Jong PSV 0-1 (0-0)
87. Mathijs Tielemans 0-1 (strafschop)

Gele kaarten: Yannick Leliendal (Jong FC Utrecht), Fedde Leysen, Mathijs Tielemans, Mohamed Nassoh, Jason van Duiven (Jong PSV).

Scheidsrechter: Wouter Wiersma.

Toeschouwers: 351.

Bijzonderheden: 52. Kevin Gadellaa (Jong FC Utrecht) stopt strafschop.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Achraf Boumenjal, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Yannick Leliendal; Ivar Jenner (87. Yuya Ikeshita), Rocco Robert Shein, Lynden Edhart (81. Mees Rijks); Derensili Sanches Fernandes (81. Gio-Renys Felicia), Anthony Descotte, Eliano Reijnders (73. Tobias Augustinus-Jensen).

Opstelling Jong PSV:
Kjell Peersman; Livano Comenencia, Jenson Steelt, Fedde Leysen, Mylian Jimenez, Mathijs Tielemans, August Priske Flyger (81. Jesper Uneken), Ismael Saibari, Jason van Duiven (90+2. D’Leanu Arts), Mohamed Nassoh, Isaac Babadi (85. Simon Colyn).