Jürgen Schefczyk keert als assistent-trainer terug bij FC Utrecht Vrouwen

15 maart 2023

Ervaren oefenmeester voor twee jaar verbonden aan Utrechtse vrouwenploeg.

Jürgen Schefczyk keert terug bij FC Utrecht Vrouwen. De 60-jarige Duitser, die in het verleden hoofdtrainer was van het Utrechtse vrouwenvoetbalteam, gaat nu als assistent-trainer aan de slag bij de vrouwentak van de Utrechtse FC. Schefczyk heeft in de Domstad een tweejarig contract getekend. Onlangs al maakte FC Utrecht bekend dat Linda Helbling als Hoofdtrainer aan de slag gaat bij de vrouwenploeg.

Schefczyk deed als assistent-trainer van Gert Kruys ervaring op bij AGOVV Apeldoorn en stond als oefenmeester voor de groep bij de mannenteams van amateurclubs als CSV Apeldoorn, NSC Nijkerk, DVS’33, VV Scherpenzeel en DETO. In het vrouwenvoetbal was hij actief als analist bij de Oranje Leeuwinnen en stond hij op interim-basis voor de groep bij Achilles’29. Komend seizoen is Schefczyk naast assistent-trainer van FC Utrecht Vrouwen ook actief als oefenmeester van de mannenploeg van Voorwaarts Twello.

“De manier waarop het vrouwenteam van FC Utrecht in 2014 ter ziele ging, was pijnlijk. Ik ben altijd met een schuin oog naar Utrecht blijven kijken, omdat er wat mij betreft echt topvoetbal voor vrouwen moet worden gespeeld in een provincie met een buitengewoon hoog aantal voetballende meisjes en vrouwen”, aldus Schefczyk. “FC Utrecht is ambitieus. En dat moet ook. Wat mij betreft wordt de eerste taak om een weerbaar en spectaculair spelend team te ontwikkelen dat goed voetbal speelt met altijd de absolute wil om te winnen. Als dat lukt, komen de resultaten vanzelf. Ik hoop dat wij ook direct een rol van betekenis kunnen spelen in de Eredivisie.”

“Met Jürgen als ervaringsdeskundige aan de zijde van Linda Helbling streven we naar nog meer kwaliteit onze staf en koesteren we waar we vandaan komen”, zegt Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht. “We vinden dat onze speelsters deze kwaliteit verdienen en kunnen niet wachten om ze samen op het veld aan het werk te zien.”