Lennart Thy ontvangt de bal in het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht. We zitten al in de extra tijd van de wedstrijd als de Duitser besluit om uit te halen. De bal eindigt net buiten handbereik van Kevin Gadellaa in het zijnet: 2-0. De tweede treffer voor Thy. Wedstrijd beslist, Jong FC Utrecht gaat verliezen van de koploper.

Grote openingskans
Het is Jong FC Utrecht dat vanavond als eerste de grootste kans van de wedstrijd krijgt. Derensili Sanches Fernandes begint met drie minuten op de klok aan een solo. Aan de rechterflank van het veld passeert de aanvaller van Jong FC Utrecht één, twee, drie man en dribbelt dreigend richting het zestienmetergebied van de Zwollenaren. Na een één-twee met Mees Rijks schiet Fernandes de bal richting de verre hoek. Doelman Jasper Schendelaar voorkomt een openingstreffer van Jong FC Utrecht.

Gadellaa
Waar de doelman van PEC Zwolle bij de start van de eerste helft een doelpunt weet te voorkomen, valt dat ook te zeggen voor de rest van de eerste helft voor Gadellaa. PEC Zwolle schiet zes keer op het doel van de boomlange doelman, maar de goalie van Jong FC Utrecht weet telkens een doelpunt te voorkomen en zorgt er zo voor dat de ploegen met een 0-0 tussenstand de kleedkamers in gaan.

Openingsfase tweede helft
Ook in de tweede helft is het Jong FC Utrecht dat als eerste de grootste kans krijgt van de tweede 45 minuten. Het is Jong FC Utrecht dat countert via Mees Rijks. De aanvaller van Jong FC Utrecht wacht op het juiste moment om de bal door te geven aan Sanches Fernandes. De buitenspeler van Jong FC Utrecht ontvangt de bal en probeert ‘m met een schuiver langs Schendelaar te krijgen. De benen van de Zwolse doelman voorkomen de openingstreffer.

Openingstreffer PEC
Na die grote kans voor Jong FC Utrecht zijn het de Zwollenaren die steeds meer druk uitoefenen op de goal van Gadellaa. Waar het eerst Haris Medunjanin is die zijn schuiver net naast het doel ziet eindigen, is het uiteindelijk Thy die de trekker overhaalt. De spits van PEC Zwolle komt vrij in de zestien en schiet de bal vervolgens tegen de touwen: 1-0.