Jong FC Utrecht treft Roda JC Kerkrade

06 maart 2023

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch.

Een buitengewoon drukke periode, met vier wedstrijden in een tijdsbestek van twaalf dagen, begint voor Jong FC Utrecht vanavond (maandag). Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic kruist op Sportcomplex Zoudenbalch de degens met Roda JC Kerkrade. De aftrap van dat Keuken Kampioen Divisie-duel is om 20.00 uur.

Met plezier zal de beloftenploeg van FC Utrecht terugdenken aan de vorige thuiswedstrijd. Daarin werd NAC Breda met liefst 4-1 verslagen. Doelpunten van Derensili Sanches Fernandes (2), Anthony Descotte en Yannick Leliendal leverden de vijfde driepunter van deze jaargang op voor de Utrechtse talenten, die de rij sluiten in de Keuken Kampioen Divisie en jagen op een nieuwe zege, om zodoende aansluiting te vinden bij de teams die enkele posities hoger zijn geklasseerd.

Twee keer op eigen veld van Koempels gewonnen
Op eigen veld winnen van Roda JC Kerkrade: het lukte Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie twee keer. In het seizoen 2019/2020 werd het 2-1 (Utrechtse goals: Jonas Arweiler en Jeredy Hilterman) en in de jaargang 2020/2021 was de score 2-0. Toen verzorgden Othmane Boussaid en Tim Pieters de Utrechtse doelpuntenproductie. In de vorige vier onderlinge ontmoetingen met de Koempels was er beduidend minder succes voor de Utrechtse talenten; telkens werd er verloren (2-1, 1-2, 2-1 en 4-1).

Weerzien met Mallahi
Het duel met Roda JC Kerkrade betekent een weerzien met Mohamed Mallahi. De flankaanvaller speelt dit seizoen op huurbasis voor de Limburgers. Mallahi speelde in de Eerste Divisie 123 partijen namens Jong FC Utrecht. In Limburgse dienst staat zijn teller nu op zeventien gespeelde competitieduels. Roda JC Kerkrade staat op plaats twaalf in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste drie duels die de Limburgers speelden, verloren ze stuk voor stuk en in elk van die partijen lukte het de geel-zwarten niet een doelpunt te maken.

Tickets online en aan de kassa’s verkrijgbaar
Tickets voor het duel met Roda JC Kerkrade zijn ONLINE verkrijgbaar en vanavond vanaf 19.00 uur ook te koop bij de kassa’s van Sportcomplex Zoudenbalch. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen HIER een gratis ticket bestellen voor de wedstrijd van vanavond. Dat ticket, en niet het Seizoenkaartpasje, is een geldig entreebewijs voor het duel met de Limburgers.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Wie niet van de partij is vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch, kan via Twitter en Instagram Stories het verslag van de wedstrijd volgen. Ook komen flitsen van het duel voorbij in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt.