Jong FC Utrecht treedt aan tegen Jong PSV

13 maart 2023

Beloftenploeg kruist degens met Eindhovense leeftijdsgenoten.

Jong FC Utrecht neemt het vandaag (maandag) op tegen Jong PSV. Op Sportcomplex Zoudenbalch wordt er om 20.00 uur afgetrapt voor de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV is de huidige nummer veertien van de ranglijst. De wedstrijd staat aan de Koningsweg in Utrecht onder leiding van Wouter Wiersma.

 

Vanwege slechte weersomstandigheden kon de beloftenploeg afgelopen vrijdagavond vroegtijdig huiswaarts keren vanuit Almere. Scheidsrechter Martin Pérez keurde het veld in het Yanmar Stadion af waardoor de ontknoping in de derde periode wordt uitgesteld. De wedstrijd tegen Almere City FC wordt op korte termijn ingehaald, bij een overwinning van de thuisploeg mag Almere City FC zich tot periodekampioen kronen. 

Aan elkaar gewaagd
Jong FC Utrecht en Jong PSV wonnen allebei vier van de laatste negen onderlinge ontmoetingen in de Keuken Kampioen Divisie. Één keer eindigde het treffen in een gelijkspel. Eerder dit seizoen werd het op De Herdgang 2-1 voor de Eindhovenaren. Derensili Sanches Fernandes opende destijds de score voor de Utrechtse talenten, maar twee goals van Jeremy Antonisse deden de Utrechters toen de das om.

Mogelijke mijlpaal Descotte
Winteraanwinst Anthony Descotte is op dreef. Hij scoorde twee keer in zijn eerste drie Keuken Kampioen Divisie-duels namens Jong FC Utrecht en kan de tweede speler van de Utrechtse beloftenploeg ooit worden met drie goals in zijn eerste vier competitiewedstrijden. De enige die dat tot dusver voor elkaar kreeg is Issah Abass (drie doelpunten in twee duels).

Vorm
Van de laatste drie wedstrijden won de Utrechtse beloftenploeg er één en verloor er twee. Jong FC Utrecht versloeg NAC Breda met 4-1 en ging onderuit tegen Helmond Sport (2-0) en Roda JC Kerkrade (1-3). Jong PSV speelde gelijk tegen Jong AZ (3-3) en verloor van respectievelijk NAC Breda (1-2) en Helmond Sport (3-0).

Live verslag via Twitter en Instagram Stories

Wie niet van de partij is vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch, kan via Twitter en Instagram Stories het verslag van de wedstrijd volgen. Ook komen flitsen van het duel voorbij in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt.