Jong FC Utrecht op puntenjacht in Maastricht

17 maart 2023

Beloftenploeg vanavond (vrijdag) in actie tegen MVV.

Jong FC Utrecht gaat vanavond proberen MVV Maastricht voor de tweede keer dit seizoen te verslaan. Het Keuken Kampioen Divisie-duel in De Geusselt begint om 20.00 uur.

Lang stevende het treffen tussen Jong FC Utrecht en Jong PSV afgelopen maandag af op een gelijkspel, maar in de slotfase trokken de Eindhovenaren via een benutte penalty de punten naar zich toe: 0-1. Het betekende voor de beloftenploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic al de achtste nederlaag van dit seizoen die met het kleinst mogelijke verschil werd geleden.

Maastrichtenaren mikken op deelname play-offs
MVV Maastricht is één van de vele teams die de pijlen heeft gericht op deelname aan de play-offs. De ploeg spint in offensief opzicht vooral garen bij de impulsen van Ruben van Bommel (10 goals, 4 assists), Koen Kostons (8 treffers, 15 assists) en Jarne Steuckers, die 7 keer scoorde en 10 doelpunten voorbereidde. Onlangs versterkte het team van Maurice Verberne zich met Rayan El Azrak, die na zijn vertrek bij Jong FC Utrecht afgelopen zomer clubloos was.

Goede resultaten tegen De Sterrendragers
Winnen van MVV in Maastricht: Jong FC Utrecht deed het tot nu toe twee keer. Op 8 januari 2021 werd het 0-2 dankzij doelpunten van Odysseus Velanas en Jeredy Hilterman. En de meest recente partij tegen De Sterrendragers in De Geusselt kende een uitslag van 2-4. Mohamed Mallahi, Mees Rijks, Mateo Waem (eigen doelpunt) en Eros Maddy namen toen, op 8 april 2022, de Utrechtse goals voor hun rekening. Dit seizoen heeft het Utrechtse talententeam ook al bewezen de Limburgers te kunnen verslaan: op Sportcomplex Zoudenbalch werd het op 14 november 2022 3-0 voor Jong FC Utrecht, waarvoor toen Derensili Sanches Fernandes en Mees Rijks (2) scoorden.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Op de hoogte blijven van MVV Maastricht – Jong FC Utrecht? Vanuit De Geusselt doet FC Utrecht via Twitter en Instagram Stories verslag. Flitsen van de wedstrijd komen bovendien voorbij in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt.