Jong FC Utrecht op bezoek bij titelkandidaat PEC Zwolle

31 maart 2023

Utrechtse beloftenploeg vanavond (vrijdag) weer in actie in Keuken Kampioen Divisie.

Het beloftenteam van FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. In het MAC3PARK Stadion gaat het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen de Overijsselse koploper en de Utrechtse hekkensluiter van de ranglijst om 20.00 uur van start.

Jong FC Utrecht tankte tijdens de interlandperiode zelfvertrouwen door in een vriendschappelijke wedstrijd in Den Haag van ADO te winnen met 3-1. De Utrechtse doelpunten werden in het Bingoal Stadion gescoord door Tobias Augustinus-Jensen, Eliano Reijnders en Yuya Ikeshita.

Nederlaag met kleinste verschil
In competitieverband verloren de talenten uit de Domstad de vorige twee partijen met het kleinst mogelijke verschil. In Utrecht gingen de punten mee met Jong PSV (0-1) en in Maastricht trok MVV aan het langste eind (1-0). Ook het eerdere onderlinge duel met PEC Zwolle dit seizoen eindigde in een 0-1 nederlaag voor de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic. Toen, op 24 oktober 2022, besliste Thomas van den Belt vanuit een vrije trap de match in Zwols voordeel.

PEC Zwolle op titelkoers
PEC Zwolle is hard op de weg terug naar de Eredivisie. De Blauwvingers, die vorig seizoen degradeerden uit de hoogste divisie, zijn met provinciegenoot Heracles Almelo verwikkeld in een spannende titelstrijd. Met allebei nog acht partijen voor de boeg heeft de ene Overijsselse ploeg, PEC Zwolle, drie punten meer dan de andere; Heracles Almelo. De recente vorm van de Zwollenaren is er eentje die hoort bij een titelkandidaat: het team van Dick Schreuder won de laatste vier duels op rij. Eén van die partijen haalde overal ter wereld de voetbalnieuwssites. Dat was de 13-0 thuiszege op FC Den Bosch.

Duel rechtstreeks te zien op ESPN
De wedstrijd PEC Zwolle – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur en is rechtstreeks te zien op kanaal 3 van ESPN. Ook doet FC Utrecht vanuit Zwolle verslag van de wedstrijd via Twitter en Instagram Stories.