FC Utrecht Vrouwen versterkt zich met Femke Prins

29 maart 2023

Eerste aanvaller van nieuwe vrouwenvoetbalploeg vastgelegd.

De eerste aanvallende aanwinst van FC Utrecht Vrouwen is een feit. Femke Prins maakt na dit seizoen de overstap vanuit Eredivisieploeg Telstar. De 21-jarige voorhoedespeelster heeft in de Domstad een éénjarig contract ondertekend.

Voordat Prins in het seizoen 2021/2022 namens VV Alkmaar haar debuut in de Eredivisie maakt, speelt ze voor SV Hoofddorp, SV Overbos en Ter Leede. Na een jaargang in Alkmaarse dienst zet ze in de zomer van 2022 de stap naar het eveneens Noord-Hollandse Telstar, om nu dus aan de slag te gaan in Utrecht.

“FC Utrecht is een mooie club om voor te spelen”, zegt Prins. “De waarden van de club passen goed bij mijn persoonlijkheid. Ik heb zin om met het team de uitdaging aan te gaan en mooie prestaties neer te zetten komend seizoen. Als team moeten we groeien in het seizoen en persoonlijk wil ik belangrijk zijn voor de ploeg.”

Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters over Prins, die na de al eerder vastgelegde keepster Jasmijn de Groot de tweede speelster is die zich aan FC Utrecht Vrouwen heeft verbonden: “Met Femke versterken we onze voorhoede. We zijn enorm trots dat Femke ons team komt versterken en haar ervaring vanuit de Eredivisie met zich meeneemt.”