1 - 2

FC Utrecht onderuit tegen Fortuna Sittard

FC Utrecht verloor vanavond van Fortuna Sittard. In Stadion Galgenwaard bezorgde Tasos Douvikas de Utrechters een voorsprong, maar zetten de Limburgers in het laatste kwart van de partij het duel naar hun hand via treffers van Kristijan Bistrovic en Tijjani Noslin: 1-2.

Liveblog laatst geupdate om:
03-03-2023 om 22.22

Statistieken

22.22 uur

De statistieken van de wedstrijd van vanavond:

Karakteristieken

22.12 uur

De gegevens die horen bij FC Utrecht - Fortuna Sittard, editie 2022/2023:

FC Utrecht - Fortuna Sittard 1-2 (0-0)
59. Tasos Douvikas 1-0
69. Kristijan Bistrovic 1-1
87. Tijjani Noslin 1-2

Gele kaarten: Jens Toornstra, Sander van de Streek (FC Utrecht), Kristijan Bistrovic (Fortuna Sittard).

Toeschouwers: 18.634.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Mark van der Maarel; Sander van de Streek, Jens Toornstra (88. Anthony Descotte), Othmane Boussaid (57. Amin Younes); Naoki Maeda (57. Derensili Sanches Fernandes), Tasos Douvikas, Zakaria Labyad (66. Victor Jensen).

Opstelling Fortuna Sittard:
Ivor Pandur; Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, George Cox (90+3. Stipe Radic); Deroy Duarte (79. Remy Vita), Kristijan Bistrovic, Oguzhan Özyakup (90+3. Arianit Ferati); Iñigo Córdoba, Burak Yilmaz, Thomas Buitink (65. Tijjani Noslin).

Afgelopen: 1-2.

90

Scheidsrechter Edwin van de Graaf fluit voor het einde: FC Utrecht incasseert een nederlaag op eigen veld. 

🔃 Wissel bij FC Utrecht

88

Nog een wissel in de ploeg van FC Utrecht: Anthony Descotte komt erin, Jens Toornstra gaat eruit.

⚽️ 1-2

87

Tijjani Noslin brengt de stand op 1-2. De invaller lijkt te gaan voor een voorzet op een teamgenoot, maar besluit dan tot een schot in de korte hoek. Hard, en raak.

🟨 Toornstra krijgt geel

85

Jens Toornstra voert herstelwerkzaamheden uit nadat Iñigo Córdoba hem de bal afsnoept en raakt daarbij de Spanjaard. Geel voor de FC Utrecht-middenvelder, zo besluit scheidsrechter Edwin van de Graaf.

Knap werk van Barkas

81

Vasilis Barkas is belangrijk voor zijn team! De doelman houdt een inzet van Tijjani Noslin tegen. 

FC Utrecht is de bovenliggende partij, maar Fortuna Sittard komt er zo nu en dan in rap tempo erg gevaarlijk uit. Oppassen geblazen!

🔃 Vita in de Limburgse ploeg

79

Remy Vita is in de Limburgse ploeg gekomen. Hij vervangt Deroy Duarte.

🟨 Bistrovic op de bon

78

De eerste gele kaart van de avond komt op naam van Kristijan Bistrovic. De Fortuna Sittard-doelpuntenmaker is het niet eens met een beslissing van de arbiter, laat dat duidelijk blijken en wordt daarvoor bestraft.

⚽️ 1-1

69

Het staat weer gelijk. Kristijan Bistrovic passeert met een schot van dichtbij FC Utrecht-goalie Vasilis Barkas.

🔃 Jensen komt erin

66

Het gaat nu hard met de wissels: ook Michael Silberbauer voert er nog eentje door bij FC Utrecht. Daar wordt Zakaria Labyad afgelost door Victor Jensen.

🔃 Ook de bezoekers wisselen

65

Ook een eerste vervanging bij Fortuna Sittard: Tijjani Noslin komt in het veld en lost Thomas Buitink af.

⚽️ 1-0!!!

59

Jaaa! Raak!

Na een hoekschop kopt Mike van der Hoorn hard in, maar brengt Ivor Pandur redding. De keeper van Fortuna Sittard kan de bal niet klemmen en dan is Tasos Douvikas er als de kippen bij voor de rebound: 1-0!

Voor Douvikas is het al zijn vierde doelpunt van dit seizoen tegen Fortuna Sittard! 

🔃 Dubbele wissel

57

Een dubbele wissel bij FC Utrecht. Daar komen Amin Younes en Derensili Sanches Fernandes in het veld als vervangers van Othmane Boussaid en Naoki Maeda. Vers bloed op de flanken dus!

De tweede helft is van start

46

De bal rolt weer in Stadion Galgenwaard, de tweede helft van FC Utrecht - Fortuna Sittard is van start!

De 22 voetballers die aan de eerste helft zijn gestart, stonden ook aan de aftrap van het tweede deel van de match.

Rust: 0-0

45

Het is rust bij FC Utrecht - Fortuna Sittard. Geen doelpunten vooralsnog in Stadion Galgenwaard.

Enkele foto's van de eerste helft:

Klaiber bijna!

38

En weer is het bijna raak, maar weer nét niet!

Sean Klaiber krijgt de bal van dichtbij voor zijn voeten en schiet vanuit de draai. Ivor Pandur, de goalie van de Limburgers, reageert alert en voorkomt de openingstreffer.

Van der Maarel bijna!

22

De bal valt voor de voeten van Mark van der Maarel, maar de aanvoerder van FC Utrecht lijkt te schrikken van de kans die hij krijgt. De verdediger schiet de bal hard over.

De wedstrijd komt, na een aftastend begin, nu wat meer los!

Barkas redt

19

De eerste mogelijkheid voor Fortuna Sittard dient zich aan. Rodrigo Guth rukt op met de bal aan de voet en vindt uiteindelijk Iñigo Córdoba. Het schot van de Spanjaard is niet heel hard en een eenvoudige prooi voor FC Utrecht-doelman Vasilis Barkas.

Nog geen kansen

15

Een kwartiertje is verstreken in Stadion Galgenwaard. Het is vooralsnog aftasten: FC Utrecht en Fortuna Sittard zijn nog niet tot kansen gekomen.

De formatie

3

Een blik op de formatie waarin de Utrechtse FC aan de wedstrijd is gestart:

De wedstrijd is van start!

1

De bal rolt in Stadion Galgenwaard: FC Utrecht - Fortuna Sittard is begonnen!

Warming-up in volle gang

19.33 uur

En inmiddels zijn ook de veldspelers gestart aan hun laatste voorbereidingen op de wedstrijd van vanavond. Natuurlijk hebben we daar foto's van!

Daar is Barkas!

19.23 uur

Als eerste aan de warming-up begonnen: Vasilis Barkas. Barkas is één van de drie Grieken die aan de wedstrijd begint, vanavond. FC Utrecht beschikt naast de goalie ook nog over aanvaller Tasos Douvikas uit Griekenland. En bij Fortuna Sittard staat de Griekse verdediger Dimitrios Siovas in de basis.

Twee jubilarissen

19.09 uur

Twee jubilarissen vandaag bij FC Utrecht. 

Othmane Boussaid speelt vanavond zijn 100ste wedstrijd in het shirt van de Utrechtse FC. Sander van de Streek komt vanavond voor de 200ste keer in actie namens de Domstedelingen.

Daar zijn de spelers!

19.01 uur

Natuurlijk zijn ze inmiddels gearriveerd bij Stadion Galgenwaard: de spelers van FC Utrecht. 

Onze fotograaf stond uiteraard weer klaar om de aankomst van de voetballers en de stafleden vast te leggen.

Namen en rugnummers

18.40 uur

De opstelling van FC Utrecht is bekend!

Een basisplaats voor Zakaria Labyad - voor het eerst sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht. Ten opzichte van de partij van afgelopen dinsdag zijn er naast de basisplek van Labyad ook startplekken voor Mark van der Maarel en Naoki Maeda, die de plekken van Hidde ter Avest en Victor Jensen innemen. 

Een kijkje in het stadion 📸

16.19 uur

Tijd om een ronde te maken door Stadion Galgenwaard! 

Feitjes en weetjes

15.57 uur

In aanloop naar de wedstrijd van vanavond nog even op de hoogte gebracht worden van de meest relevante en leuke feitjes en weetjes over FC Utrecht - Fortuna Sittard? 

Bekijk dan de Facts & Figures-video!

Winst in Sittard

14.36 uur

Eerder dit seizoen was het onderlinge treffen tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard een spektakelstuk. In Limburg werd het 3-4 voor de Utrechters. Invaller Tasos Douvikas scoorde drie keer. 

Foto's van de pot in Sittard:

Bunnikside uitverkocht

13.22 uur

De Bunnikside is voor de wedstrijd van vanavond uitverkocht. Er zijn nog wel tickets verkrijgbaar voor de Cityside, Noordtribune en Zuidtribune. 

Kijk HIER voor meer info en tickets.

Vanavond in FC Today

12.45 uur

Nieuwe wedstrijd, nieuw programmaboekje. Vandaag siert Victor Jensen de cover van de FC Today. In het wedstrijdmagazine kom je onder meer een artikel tegen over Mike van der Hoorn, een verhaal over vandaag in 1996, tref je een mooie poster aan, lees je over oud-spelers van FC Utrecht in de Major League Soccer, zijn Othmane Boussaid en Burak Yilmaz uitgelicht; en nog veel meer!

Niet van de partij vanavond, of lees je de FC Today liever online? Dat kan HIER

'We moeten een reactie geven' 🗣

10.29 uur

“We zagen allemaal wat er is gebeurd en daar zijn we niet blij mee”, is de reactie van de herstelde Hoofdtrainer Michael Silberbauer op de vraag hoe hij de wedstrijd tegen SV Spakenburg vanuit huis heeft ervaren. “Het is nu verleden tijd, we moeten ervan leren en morgen moeten we een reactie geven.”

De wedstrijd tegen Fortuna Sittard geeft de mannen van Silberbauer een kans om die gewenste reactie te geven. “Voor mij is het nu belangrijk dat ze dit gevoel tot zich nemen en dat ze weten dat het niet goed was. Maar daarna vind ik dat ze de rug weer moeten rechten en dat we karakter moeten tonen. We moeten een signaal afgeven dat we er nog zijn.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing van Silberbauer:

Matchday!

08.37 uur

Speelronde 24 van dit Eredivisieseizoen begint vanavond met FC Utrecht - Fortuna Sittard (en Vitesse - AZ). Eerder deze jaargang won FC Utrecht in Sittard met 3-4 van Fortuna. In die wedstrijd was Tasos Douvikas doorslaggevend. De Griek viel in en scoorde niet één, niet twee, maar drie keer.