1 - 2

FC Utrecht geklopt door Go Ahead Eagles

FC Utrecht verslikte zich vanmiddag (zaterdag) op eigen veld in Go Ahead Eagles. Nadat club- en Eredivisietopscorer Tasos Douvikas de Utrechters op een 1-0 voorsprong had gezet, sloegen Oliver Edvardsen en Willum Willumsson namens de bezoekers toe in de blessuretijd van respectievelijk de eerste en de tweede helft: 1-2.

Liveblog laatst geupdate om:
18-03-2023 om 18.50

Een blik op de statistieken

18.50 uur

De statistieken die horen bij editie 2022/2023 van FC Utrecht - Go Ahead Eagles:

90+4. Willum Willumsson 1-2

Gele kaarten: Ruben Kluivert, Jens Toornstra (FC Utrecht), Bobby Adekanye, Jamal Amofa (Go Ahead Eagles).

Toeschouwers: 20.006.

Scheidsrechter: Alex Bos.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Ruben Kluivert, Ramon Hendriks, Nick Viergever; Jens Toornstra, Zakaria Labyad (61. Taylor Booth), Othmane Boussaid (83. Amin Younes), Sander van de Streek; Anthony Descotte (72. Bart Ramselaar), Tasos Douvikas.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Gerrit Nauber, Fredrik Oppegård (78. José Fontán); Jay Idzes, Bobby Adekanye (65. Willum Willumsson), Philippe Rommens, Oliver Edvardsen (58. Rashaan Fernandes); Finn Stokkers (78. Sylla Sow), Isac Lidberg.

Afgelopen

90

Het laatste fluitsignaal klinkt in Stadion Galgenwaard: FC Utrecht incasseert op eigen veld een nederlaag tegen Go Ahead Eagles: 1-2.

⚽️ 1-2...

90+4

Andermaal in de blessuretijd van een speelhelft incasseert FC Utrecht een goal. Willum Willumsson maakt er 1-2 van.

🔃 Silberbauer brengt Younes

83

De tijd tikt weg in Stadion Galgenwaard, waar Michael Silberbauer nogmaals wisselt: Amin Younes voor Othmane Boussaid.

🔃 Dubbele wissel bij bezoekers

78

Voormalig FC Utrecht-speler Sylla Sow is één van de twee verse krachten in het team van Go Ahead Eagles. Daar komt ook José Fontán in de ploeg. Fredrik Oppegård en Finn Stokkers maken plaats.

🔃 Ramselaar erin

72

Een tweede vervanging in het team van FC Utrecht. Basisdebutant Anthony Descotte maakt plaats voor Bart Ramselaar.

Grote kans!

67

Een grote kans voor FC Utrecht!

Taylor Booth, pas een paar minuten in het veld, slingert de bal vanuit een hoekschop voor het doel. Daar staat Sander van de Streek op de goede plek. De middenvelder kopt, keeper Jeffrey de Lange redt.

🔃 Wissels

65

Beide oefenmeesters hebben inmiddels nog een wissel doorgevoerd.

Bij FC Utrecht is Taylor Booth in de ploeg gekomen voor Zakaria Labyad. Aan de kant van Go Ahead Eagles is Willum Willumsson de vervanger van Bobby Adekanye.

Rommelige fase

57

Het eerste deel van de tweede helft laat zich kenmerken als 'rommelig'. Over en weer komen veel passes nét niet goed aan.

Kansen zijn er weinig, op een schot van Go Ahead Eagles-aanvaller Isac Lidberg na: hij schiet naast.

Inmiddels ook een eerste wissel: doelpuntenmaker Oliver Edvardsen is bij de Deventenaren vervangen door Rashaan Fernandes.

De bal rolt weer!

46

De tweede helft is begonnen in Stadion Galgenwaard, waar FC Utrecht nu richting Bunnikside speelt en de jacht gaat openen op de voorsprong.

Rust: 1-1

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht nam in de slotfase van de eerste helft de leiding via een knappe goal van Tasos Douvikas, maar kon van die voorsprong maar enkele minuten genieten. Met een 1-1 stand gaan beide teams aan de thee.

⚽️ 1-1...

45+2

Op slag van rust werkt van dichtbij Oliver Edvardsen de bal binnen: 1-1.

⚽️ GOAL! 1-0!

41

Daar is de 1-0!

Othmane Boussaid geeft een steekpass en die is perfect voor Tasos Douvikas. De Griek schudt zijn bewaker Gerrit Nauber van zich af, gaat met de bal aan de voet af op keeper Jeffrey de Lange en blijft vervolgens koel: 1-0!

Voor Douvikas is het alweer zijn dertiende Eredivisietreffer van dit seizoen!

🟨 Ook Adekanye krijgt een kaart

34

Ook Go Ahead Eagles-aanvaller Bobby Adekanye gaat het boekje van Alex Bos in. De flankspits brengt Anthony Descotte ten val.

Vanuit de vrije trap die volgt, ontstaat een kans voor FC Utrecht. Jeffrey de Lange slaat de bal uit zijn doel en maakt er een corner van.

🟨 Kluivert en Toornstra op de bon

22

Twee gele kaarten inmiddels, en allebei voor spelers van FC Utrecht: Ruben Kluivert en Jens Toornstra zijn op de bon geslingerd door arbiter Alex Bos.

Indrukwekkend

17

Indrukwekkend. Dat was de sfeeractie bij opkomst van de spelers, en de minuut stilte die volgde.

De eerste kans!

7

Daar is-ie al, in een zonnig Stadion Galgenwaard: de eerste kans voor FC Utrecht! Een hard schot van basisdebutant Anthony Descotte wordt door Jeffrey de Lange weggestompt.

FC Utrecht begint goed aan de partij!

De wedstrijd is van start

1

Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tramaanslag die vandaag precies vier jaar geleden plaatsvond in Utrecht, is de wedstrijd begonnen.

Zaterdag, voetbaldag

16.09 uur

Een heerlijke middag voor een mooie voetbalpot in Utrecht!

Kick-off komt dichterbij!

15.58 uur

Altijd een ijkpunt op weg naar een aftrap: het moment dat de keepers beginnen aan hun warming-up. Dan weet je: de aftrap komt in zicht!

De elf van Go Ahead Eagles

15.42 uur

Ook de basiself van Go Ahead Eagles is bekend. Het team van René Hake wordt aangevoerd door Mats Deijl, over wie je in de FC Today van vandaag meer kunt lezen.

De elf die namens de ploeg uit Deventer aan de start staan: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jay Idzes, Isac Lidberg, Philippe Rommens, Bobby Adekanye, Oliver Edvardsen, Jamal Amofa, Fredrik Oppegård, Finn Stokkers.

De laatste 10 Eredivisiedoelpunten van Go Ahead Eagles zijn gemaakt door 9 verschillende spelers. Alleen Finn Stokkers (2) scoorde meermaals in deze reeks.

Daar zijn de spelers!

15.25 uur

Daar zijn ze: de spelers van FC Utrecht. En natuurlijk zat onze fotograaf klaar, toen de spelersbus arriveerde bij Stadion Galgenwaard.

Descotte in de basis

15.09 uur

Een basisdebutant in de ploeg van FC Utrecht vandaag: Anthony Descotte. De 19-jarige Belg speelde tot nu toe, verdeeld over drie wedstrijden, vijftien minuten in de Eredivisie. De van RSC Charleroi gehuurde aanvaller maakte daarin één doelpunt: in de uitpartij tegen Sparta Rotterdam.

Verdediger Mike van der Hoorn ontbreekt vandaag in de wedstrijdkern van Hoofdtrainer Michael Silberbauer. Van der Hoorn is ziek.

Minuut 59

14.37 uur

De laatste 7 doelpunten die FC Utrecht scoorde? Ze werden allemaal gemaakt in speelminuut 59 of later

Eerder dit seizoen was dat tegen Go Ahead Eagles overigens wel anders. Toen, in Deventer, werd het 2-2 en werden de doelpunten van FC Utrecht gescoord in de minuten 3 en 13.

Een rondje door het stadion

13.16 uur

Over dik drie uur begint FC Utrecht - Go Ahead Eagles. Tijd voor een rondje voor Stadion Galgenwaard!

Nieuwe wedstrijd, nieuwe FC Today

11.58 uur

Verdediger Ramon Hendriks siert deze keer de cover van de FC Today. De achterhoedespeler komt in het programmaboekje uitgebreid aan het woord. In het wedstrijdmagazine van vandaag vind je ook onder meer een poster van Jens Toornstra, een verhaal over een wedstrijd die FC Utrecht op 18 maart 2012 speelde, zijn FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn en Go Ahead Eagles-speler Mats Deijl uitgelicht, lees je het verhaal dat hoort bij de Tegel van Sacha Tippel, kom je een lekker en gezond recept tegen en nog veel meer!

Niet van de partij, of lees je liever online? Dat kan HIER.

Silberbauer blikt vooruit

11.17 uur

“Go Ahead Eagles is een team dat altijd klaar is voor een gevecht, als ze genoeg tijd aan de bal hebben dan kunnen ze ook prima voetballen”, vertelt Hoofdtrainer Michael Silberbauer van FC Utrecht. “We weten dat ze klaar zullen zijn voor dit duel.”

De volledige vooruitblik van Silberbauer op Go Ahead Eagles-thuis:

Precies 4 jaar geleden...

10.43 uur

Om 10.43 uur stond in Utrecht op 18 maart 2019 de tijd even stil. Het was op dat moment dat de Domstad werd opgeschrikt door een schietpartij in en rondom een tram op het 24 Oktoberplein. Vier mensen overleefden de tramaanslag niet, zes raakten er gewond.

Vandaag is dat precies vier jaar geleden, en daar wordt rondom het duel tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles uitgebreid bij stilgestaan. Bij de opkomst van de spelers is een samen met de supportersverenigingen en sfeergroepen georganiseerde sfeeractie, waarna voor aanvang van de partij een minuut stilte in acht wordt genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers. In de achttiende minuut van de wedstrijd klinkt applaus in Stadion Galgenwaard; een staande ovatie voor de hulpverleners die op die gitzwarte dag handelden vanuit het hart.

Alles over #utrgae

09.11 uur

Jezelf voordat je naar Stadion Galgenwaard komt laten bijpraten over allerlei feitjes en weetjes die te maken hebben met FC Utrecht - Go Ahead Eagles? Bekijk de Facts & Figures!

Zaterdag, wedstrijddag!

08.03 uur

Matchday!

FC Utrecht staat vanmiddag tegenover Go Ahead Eagles. De laatste drie onderlinge duels tussen de Utrechters en de Deventenaren eindigden onbeslist (0-0, 1-1 en 2-2). FC Utrecht is er alles aan gelegen de punten vandaag in Stadion Galgenwaard te houden.