'En die smaakt prima in het stadion!'

07 maart 2023

De tegel van... Govert van Boxtel en Martijn Scheen.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

‘Van Boxtel & Scheen, 1996 koffie & mars’. Dat staat op de tegel die we deze week onder het vergrootglas leggen. Een gesprek met Martijn Scheen over zijn tegel, die hij samen met vriend Govert van Boxtel heeft aangeschaft.

“Ik kom al sinds de jaren 80 bij onze FC”, begint Martijn. “In 1996 kochten mijn vriend Govert en ik voor het eerst een Seizoenkaart. Ik heb die nog steeds, al 27 jaar op de mooiste plek van het stadion: vak Q.  Helaas is Govert een paar jaar geleden naar Friesland verhuisd en dus komt hij niet meer elke thuiswedstrijd, maar de FC zit nog steeds in zijn hart.” 

Over die koffie en Mars vertelt Martijn het volgende: “Als Govert erbij is, halen we altijd voor iedere wedstrijd koffie en hebben we een Mars voor in de rust. Die traditie stamt nog uit de tijd dat ik altijd naar FC Wageningen ging en daar een Seizoenkaart had. Vanaf mijn vijfde jaar ging ik altijd met mijn vader en mijn broer naar De Wageningse Berg. We kregen altijd van tevoren een Mars van mijn vader, maar mochten die pas opeten in de rust. In die tijd gingen we af en toe ook al naar FC Utrecht. Toen FC Wageningen helaas failliet ging en ik naar Utrecht verhuisde, ging ik steeds vaker naar wedstrijden van FC Utrecht.”

“Bij thuiswedstrijden van FC Utrecht hebben we nog altijd de traditie van koffie en Mars. Vroeger kochten we de Mars voor één gulden bij het sta-tafeltje met geldkistje onder in de catacomben, zoals de catering in Stadion Galgenwaard destijds was geregeld. Omdat de Mars niet meer in het cateringassortiment zit,  neem ik die nu altijd mee van thuis. De koffie niet natuurlijk. En die smaakt prima in het stadion!”