Eerste speelster FC Utrecht Vrouwen gecontracteerd: Jasmijn de Groot

25 maart 2023

Keepster (20) komt na dit seizoen over van Feyenoord.

De eerste speelster van het vrouwenvoetbalteam van FC Utrecht, dat komend seizoen na enige jaren afwezigheid terugkeert, is vastgelegd. Jasmijn de Groot komt over van Feyenoord. De 20-jarige keepster heeft zich voor één jaargang aan de Utrechtse FC verbonden.

De Groot begint bij SV Loosduinen met voetballen en speelt zeven jaar voor die vereniging, voordat ze in haar geboortestad Den Haag aansluit bij de beloftenploeg van ADO. In 2021 stapt ze over naar Feyenoord.

“FC Utrecht geeft mij een warm en vertrouwd gevoel”, verklaart De Groot haar keuze voor de overstap naar de Domstedelingen. “Bovendien streeft FC Utrecht een voetbalstijl na waar ik goed bij pas. Mijn ambitie is om eerste keepster te worden en wekelijks onder de lat te staan. Ik kijk uit naar komend seizoen.”

“Dat we wereldkundig mogen maken dat Jasmijn voor ons gaat spelen is bijzonder, omdat zij de eerste speelster is die zich aan FC Utrecht verbindt sinds onze terugkeer op het vrouwenvoetbalpodium”, aldus Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht. “We zijn blij met Jasmijn, als keepster én persoon, en zijn er trots op dat we haar mogen verwelkomen bij onze mooie club.”