'Dat is fenomenaal'

21 maart 2023

De tegel van... Sacha Tippel.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

“Mijn jongste stiefzoon Storm en mijn eigen zoon Stach zijn ook net zoals ik vrij fanatiek met voetbal, dus in dat opzicht is het wel iets dat we delen met z’n drieën”, begint Sacha zijn verhaal. “Wij zijn al jaren trouwe fan van FC Utrecht en ik zie de tegel eigenlijk ook als een soort van dank aan de club, want het brengt je veel plezier en vriendschap en je doet het ook om FC Utrecht te steunen en bij te dragen aan de algehele sfeer.”

Inmiddels zijn de zoons van Sacha oud genoeg en zij hebben dan ook samen met vrienden hun eigen plekkie op de Bunnikside tijdens wedstrijddagen. Zelf is de in Utrecht wonende Sacha weer fanatiek supporter sinds zijn zoon is begonnen met voetballen: “Ik heb zelf ooit bij Royal Antwerp FC gevoetbald in een heel ver verleden. Ik was uiteindelijk niet talentvol genoeg en ben uitgestroomd naar de amateurs. Toen mijn zoon begon met voetballen had ik zelf al heel lang niets meer met voetbal gedaan en het begon destijds weer te prikkelen. Je gaat dan kijken naar wedstrijden en dan pakt je dat weer. Ik vind vooral de worsteling die FC Utrecht heeft met het altijd willen presteren mooi, dat herken ik heel erg bij mezelf.”

Waar Sacha het meest van geniet tijdens wedstrijden is de beleving die je live in het stadion meemaakt, zo licht hij toe: “Wat mij het meeste boeit, is bijvoorbeeld het doelpunt van Boussaid tegen PSV dit seizoen. Ik vind het moment vlak voordat hij gaat schieten op doel prachtig. Je hoort dan het stadion stilvallen en iedereen houdt op dat moment zijn adem in, dat is fenomenaal!”