Beloftenploeg op bezoek bij Almere City FC

10 maart 2023

Jong FC Utrecht reist af naar Flevoland voor treffen met nummer drie.

De Utrechtse beloftenploeg reist vanavond (vrijdag) af naar Almere voor de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Almere City FC. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Yanmar Stadion in Flevoland voor speelronde 28.

Afgelopen maandag incasseerde Jong FC Utrecht een onnodige nederlaag op eigen veld tegen Roda JC Kerkrade. Nadat Anthony Descotte vanaf elf meter de Utrechtse talenten langszij bracht wist Dylan Vente razendsnel zijn tweede van de avond te maken en de Limburgers weer op voorsprong te zetten. Bryan Limbombe besliste uiteindelijk in blessuretijd de wedstrijd in 1-3 op een regenachtig Sportcomplex Zoudenbalch. 

Descotte op dreef
Winteraanwinst Anthony Descotte is op dreef. Hij scoorde twee keer in zijn eerste drie Keuken Kampioen Divisie-duels namens Jong FC Utrecht en kan de tweede speler van de Utrechtse beloftenploeg ooit worden met drie goals in zijn eerste vier competitiewedstrijden. De enige die dat tot dusver voor elkaar kreeg is Issah Abass (drie doelpunten in twee duels).

Almere City FC op weg naar periodetitel
Speelronde 28 betekent tevens de laatste ronde in de strijd om de derde periodetitel. In die derde periode staat de thuisploeg van vanavond bovenaan. Zeventien punten wist de ploeg van Alex Pastoor bij elkaar te spelen uit acht wedstrijden. De Flevolanders voelen echter de hete adem van PEC Zwolle (zestien punten), NAC Breda (zestien punten), ADO Den Haag (vijftien punten), De Graafschap (veertien punten) en Willem II (veertien punten) in de rug.

Weerzien met Hilterman
Almere City FC - Jong FC Utrecht betekent ook een weerzien met Jeredy Hilterman. In 97 wedstrijden voor de Utrechtse beloftenploeg wist de aanvaller 27 keer het net te vinden en was hij acht keer de gever van een assist. 

Live op ESPN
Wie niet van de partij is vanavond in Almere, kan via Twitter en Instagram Stories het verslag van de wedstrijd volgen. Ook wordt het duel live uitgezonden op ESPN 3.