Beloftenploeg lijdt onfortuinlijke nederlaag in Limburg

17 maart 2023

Jong FC Utrecht verliest met 1-0 van MVV Maastricht.

Het beloftenteam van FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) in Stadion de Geusselt aan het kortste eind getrokken in een wedstrijd tegen MVV Maastricht. Een kwartier voor tijd maakte Jarne Steuckers de enige treffer van de match: 1-0.

Het is alsof ruim vijfduizend mensen in Stadion de Geusselt kijken naar een kwartje en welke kant dat opvalt. En dat dan de grote vraag is: ‘Wordt het kop, of wordt het munt?’ MVV Maastricht - Jong FC Utrecht is een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd die, gaandeweg de tweede helft, nog beide kanten op kan. Spijtig genoeg, voor de Utrechtse bezoekers, valt het muntje goed voor de thuisspelende ploeg.

Knappe reddingen van De Keijzer
Want dat team is het dat een klein kwartier voor tijd de leiding neemt. Jarne Steuckers schiet van dichtbij de bal hard in de bovenhoek: 1-0. En zo moet Fabian de Keijzer, die in de fases ervoor uitblinkt met prachtige reddingen op schoten van onder anderen diezelfde Steuckers en Koen Kostons, dus alsnog vissen.

Geen geluk
Jong FC Utrecht krijgt eerder ook de nodige kansen om de partij naar zich toe te trekken. Het ontbreekt de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic aan een stukje scherpte in de afronding, en ook zeker aan een klein beetje geluk. Wat te denken van het schot van Derensili Sanches Fernandes, die na knap voorbereidend werk van Yannick Leliendal de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in ziet stuiteren.

De nodige kansen
Op het Limburgse kunstgras krijgen ook Ivar Jenner (hard schot, knappe redding van Romain Matthys), Mees Rijks (schot, niet venijnig genoeg om voor een verrassing te zorgen), Rocco Robert Shein (schot, een prooi voor Matthys), Lynden Edhart (schot, recht op de MVV-goalie af) en nog enkele keren Sanches Fernandes kansen. Maar het net laten bollen, nee, dat wil maar niet lukken.

Negende nederlaag met kleinste verschil
En dus verliest Jong FC Utrecht voor de negende keer dit seizoen een competitiepartij met het kleinst mogelijke verschil. De eerstvolgende partij voor de Utrechtse beloftenploeg is op vrijdag 31 maart. Die dag gaan de Domstedelingen op bezoek bij koploper PEC Zwolle.

MVV Maastricht - Jong FC Utrecht 1-0 (0-0)
77. Jarne Steuckers 1-0

Gele kaarten: Clint Essers (MVV Maastricht), Lynden Edhart, Dylan Timber, Yannick Leliendal (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 5.387.

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim.

Opstelling MVV Maastricht:
Romain Matthys; Clint Essers, Rein van Helden, Matteo Waem, Leroy Labylle; Orhan Dzepar, Nicky Souren, Jarne Steuckers (81. Rayan El Azrak); Mart Remans (65. Dailon Rocha Livramento), Koen Kostons, Ruben van Bommel.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Achraf Boumenjal (82. Yuya Ikeshita), Wessel Kooy (82. Joshua Rawlins), Christopher Mamengi (42. Dylan Timber), Yannick Leliendal; Ivar Jenner, Rocco Robert Shein (73. Gibson Yah), Eliano Reijnders; Derensili Sanches Fernandes, Mees Rijks, Lynden Edhart (82. Dion Versluis).