Anthony Descotte naar Spanje met Jong België

20 maart 2023

Aanvaller van FC Utrecht opgeroepen voor trainingskamp.

Aanvaller Anthony Descotte van FC Utrecht is geselecteerd voor Jong België. De voorhoedespeler gaat deze week met de ploeg van bondscoach Jacky Mathijssen op trainingskamp naar Spanje, waar naast de nodige oefensessies ook twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma staan.

De Belgische talenten spelen op vrijdag 24 maart tegen Jong Tsjechië. Die partij begint om 18.00 uur. Op maandag 27 maart volgt een oefenduel met Jong Japan. Die wedstrijd start om 19.00 uur. De wedstrijden worden gespeeld in de Pinatar Arena in San Pedro del Pinatar en gelden voor de equipe van Matthijssen als belangrijke duels in aanloop naar het Europees Kampioenschap, dat deze zomer in Georgië en Roemenië wordt gespeeld.

Descotte wordt door FC Utrecht gehuurd van RSC Charleroi. De aanvaller, die afgelopen weekend voor het eerst in de basis stond in een Eredivisiewedstrijd, speelde in het verleden al jeugdinterlands voor de Belgische jeugdploegen Onder 15, Onder 16, Onder 17, Onder 18, Onder 19, Onder 20 én Jong België.