0-0, 1-1, 2-2. Dat zijn de uitslagen die horen bij de laatste 3 onderlinge ontmoetingen tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles kwam afgelopen weekend niet in actie: vanwege sneeuwval werd het thuisduel met RKC Waalwijk afgelast. De ploeg uit Deventer kan nu voor het eerst sinds 1986 voor de derde keer op rij een Eredivisiewedstrijd buiten de eigen stad spelen.

Eerder dit seizoen werd het in Deventer 2-2 toen FC Utrecht daar tegen Go Ahead Eagles speelde. Al na 13 minuten stond een 1-2 stand op het bord. In de laatste minuut maakte oud-speler van FC Utrecht Sylla Sow namens de ploeg uit Overijssel nog gelijk: 2-2.

De laatste keer dat FC Utrecht tegen 1 tegenstander 4 keer op rij gelijkspeelde in de Eredivisie, was in de periode 2001 – 2003. Toen kwam er in duels met FC Groningen 4 maal achter elkaar geen winnaar uit de bus.

Voor de 3 remises in de laatste onderlinge ontmoetingen, won FC Utrecht in de Eredivisie 3 maal op rij van Go Ahead Eagles (0-2, 3-0 en 0-1).

Go Ahead Eagles-thuis is een weerzien met René Hake. De oefenmeester van de ploeg uit Overijssel stond in het verleden voor de groep bij zowel Jong FC Utrecht als FC Utrecht.

In Stadion Galgenwaard vielen dit seizoen 24 Eredivisiedoelpunten, waarvan 13 voor FC Utrecht.

Van de laatste 5 uitwedstrijden die Go Ahead Eagles speelde, verloor de ploeg er 4 en werd er 1 keer 1 punt geoogst.

De laatste 7 goals die FC Utrecht in de Eredivisie scoorde, vielen allemaal vanaf speelminuut 59.

Go Ahead Eagles won dit seizoen, evenals FC Twente en FC Groningen, nog nooit een Eredivisiewedstrijd na een achterstand.

In de laatste 4 Eredivisiewedstrijden die Othmane Boussaid voor FC Utrecht speelde, scoorde de Belg 3 keer. Dat is net zo veel als in de 84 wedstrijden daarvoor.

De laatste 10 Eredivisiedoelpunten van Go Ahead Eagles zijn gemaakt door 9 verschillende spelers. Alleen Finn Stokkers (2) scoorde meermaals in deze reeks.

FC Utrecht’s Tasos Douvikas is op dit moment topscorer van de Eredivisie, samen met PSV’er Xavi Simons. De teller van de Griek staat op 12 goals, waarvan hij er in de laatste 5 Eredivisiepartijen 1 maakte.

Bas Dost speelt voor FC Utrecht en is geboren in Deventer. Van de 7 doelpunten die de aanvaller maakte namens de Utrechters, scoorde hij er 1 in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel is geschorst. Taylor Booth staat op scherp. Bij Go Ahead Eagles is Jay Idzes één gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO