Met 7 doelpunten in de laatste 28 minuten van de wedstrijd was het slotdeel van Fortuna Sittard – FC Utrecht eerder dit seizoen een waar spektakel. De Utrechters stonden aan het einde van de rit in Limburg aan de goede kant van de score: 3-4.

Tasos Douvikas maakte in Limburg tegen Fortuna Sittard een hattrick als invaller. De Griek kwam in minuut 62 binnen de lijnen en scoorde vervolgens in de minuten 69, 75 en 85.

FC Utrecht is ongeslagen in zijn laatste 12 Eredivisiewedstrijden tegen Fortuna Sittard. Die serie bestaat uit 7 overwinningen en 5 remises.

Fortuna Sittard is de enige club die dit seizoen nog geen Eredivisieduel won tegen een club uit het huidige linkerrijtje. Tot dat linkerrijtje behoort ook FC Utrecht, de nummer 7 van het klassement.

Michael Silberbauer uit Denemarken en Julio Velázquez uit Spanje zijn de trainers van respectievelijk FC Utrecht en Fortuna Sittard. De twee zijn op dit moment de enige twee buitenlandse oefenmeesters in de hoogste divisie. Nog nooit stonden in een Eredivisiewedstrijd een Deense en een Spaanse trainer met hun teams tegenover elkaar.

Vorige week vrijdag won FC Utrecht de competitie-uitwedstrijd tegen Sparta in Rotterdam met 0-3.

Fortuna Sittard won dit seizoen 4 keer op vreemd terrein. In alle gevallen versloegen de Limburgers in die duels ploegen die nu onder het team uit Sittard geklasseerd zijn (Vitesse, FC Groningen, SC Cambuur en FC Emmen).

In de 11 Eredivisiethuisduels van FC Utrecht waren dit seizoen 21 goals te zien. In de 12 uitpartijen die de Utrechters dit seizoen in de Eredivisie speelde, was het 52 keer raak.

FC Utrecht pakte dit seizoen 7 punten in 3 vrijdagavondwedstrijden. Fortuna Sittard kwam ook al 3 keer in actie op vrijdagavond deze jaargang en hield aan die duels 1 punt over.

Douvikas kan de eerste FC Utrecht-speler worden die in 1 Eredivisieseizoen vaker dan 3 keer scoort tegen 1 tegenstander sinds Sébastien Haller in 2014/2015. De Fransman was toen 4 keer trefzeker tegen FC Dordrecht.

Het FC Utrecht-clubrecord wordt met 5 treffers tegen 1 specifieke opponent in 1 seizoen gedeeld door Leo van Veen en Igor Gluscevic. Van Veen was in 1973/1974 goed voor 5 Eredivisiegoals tegen NAC Breda, Gluscevic evenaarde hem in 2000/2001 met 5 treffers tegen RBC Roosendaal.

Fortunees Burak Yilmaz maakte dit seizoen 5 Eredivisiedoelpunten tegen clubs uit het huidige linkerrijtje; het meeste samen met Vangelis Pavlidis (AZ), Orkun Kökcü (Feyenoord) en Ricardo Pepi (FC Groningen).

Mijlpalen in zicht voor Sander van de Streek en Othmane Boussaid! Van de Streek speelde tot nu toe 199 officiële duels namens FC Utrecht, Boussaid kwam 99 keer in actie voor de Utrechtse FC.

Bij FC Utrecht ontbreekt de geschorste Luuk Brouwers. Taylor Booth en Mark van der Maarel staan op scherp. Bij Fortuna Sittard keert trainer Velázquez terug van een schorsing. Arianit Ferati staat op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van vrijdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO