De grootste overwinning van dit seizoen van FC Utrecht? Die werd geboekt op 12 november 2022, in het Kras Stadion tegen FC Volendam. Het werd 0-4 voor de Domstedelingen, waarvoor die dag Taylor Booth, Bas Dost, Sander van de Streek, Can Bozdogan scoorden.

FC Utrecht speelde in Utrecht voor het laatst tegen FC Volendam in december van het jaar 2010. Een doelpunt van Barry Maguire besliste dat bekerduel in Utrechts voordeel: 1-0.

In de laatste 8 wedstrijden tegen FC Volendam is FC Utrecht ongeslagen: 6 overwinningen, 2 remises.

FC Utrecht hield de 0 in de laatste 4 officiële partijen tegen FC Volendam.

FC Volendam pakte sinds de winterstop 20 punten in 12 Eredivisieduels. Van die 20 punten werden er 4 in uitwedstrijden geoogst.

De laatste 3 keer dat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard speelde, stond de ploeg aan het einde van de rit telkens met lege handen.

Zouden alleen de in 2023 gespeelde wedstrijden meetellen, dan zou FC Volendam zevende staan in de Eredivisie. De ploeg van Wim Jonk pakte dit kalenderjaar net zoveel punten als FC Twente (20).

Van de 8 tegenstanders die FC Utrecht dit seizoen nog treft in de Eredivisie, won de ploeg uit de Domstad in de heenronde van deze jaargang alleen van FC Volendam (0-4) en FC Groningen (2-1).

Tasos Douvikas is samen met PSV’er Xavi Simons topscorer van de Eredivisie. De Griek vond dit seizoen 13 keer het net.

De laatste speler die meer dan 13 doelpunten maakte voor FC Utrecht in 1 Eredivisieseizoen was Sébastien Haller. Hij was 17 keer trefzeker in de jaargang 2015/2016.

Daryl van Mieghem is clubtopscorer van FC Volendam. Hij maakte tot nu toe 6 doelpunten. Van Mieghem speelde in het verleden in de jeugdopleiding van FC Utrecht.

Aan FC Volendam-kant hebben ook Henk Veerman, Bilal Ould-Chikh, Benaissa Benamar en Ibrahim El Kadiri een verleden bij FC Utrecht.

FC Volendam-voetballer Florent Sanchez viert zijn twintigste verjaardag op de dag van de wedstrijd. Slechts 1 FC Volendam-speler maakte deze eeuw op zijn verjaardag een Eredivisiedoelpunt: Gerson Sheotahul op zijn 22ste verjaardag in 2009.

Taylor Booth, die afgelopen week zijn eerste twee interlands namens de Verenigde Staten speelde, staat op scherp. Bij FC Volendam zijn Gaetano Oristanio en Benaissa Benamar 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO