Tasos Douvikas opgeroepen voor EK-kwalificatieduels

14 juni 2023

FC Utrecht-spits in selectie Griekenland voor wedstrijden tegen Ierland en Frankrijk.

Aanvaller Tasos Douvikas van FC Utrecht is geselecteerd voor de nationale ploeg van Griekenland. Met dat team neemt de Eredivisietopscorer van het seizoen 2022/2023 het in EK-kwalificatiewedstrijden de komende dagen op tegen Ierland en Frankrijk.

Het Griekenland van bondscoach Gustavo Poyet, dat in dezelfde EK-kwalificatiepoule is ingedeeld als het Nederlands Elftal, begon de kwalificatiecampagne enkele maanden geleden met een 3-0 uitzege op Gibraltar. De tweede opponent van de Grieken is Ierland, dat op vrijdag 16 juni vanaf 20.45 uur de tegenstander is in Athene. Enkele dagen later, op maandag 19 juni, speelt Griekenland in Parijs tegen Frankrijk. Ook die match vangt om 20.45 uur aan.

Douvikas kwam tot nu toe vijftien keer in actie voor het nationale team van Griekenland. De spits trok tot op heden bovendien 75 keer het shirt van FC Utrecht en en was in die partijen in totaal 32 keer trefzeker. Aanvaller Douvikas werd vorige maand gekroond tot Topscorer van de Eredivisie en won de David di Tommaso Trofee.