Steef Klop nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen

30 juni 2023

Utrechter neemt voorzittershamer over van vertrekkende Pieter Leyssius.

Steef Klop is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Utrecht. De Utrechter is de opvolger van Pieter Leyssius, die na een termijn van vier jaar afscheid neemt om zich te focussen op zijn investeringsfonds. 

Klop (65) was onder meer jarenlang actief bij PricewaterhouseCoopers, waarvan achttien jaar als Partner en 6 jaar als bestuurder. Ook deed de in Brakel geboren Klop ervaring op als Partner/Eigenaar van het Vleutense Pindustry en was hij als Chief Financial Officer werkzaam voor Verder International. Klop is lid van de Raad van Commissarissen van Woningstichting Vecht & Omstreken en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lekstede Wonen en Beheersmaatschappij Gebr. Van Doorn Geldermalsen. In zijn vrije tijd zet Klop zich onder meer in voor de Open Monumentendag in Utrecht en het Utrechtse Museum Sterrenwacht Sonnenborgh. Steef was een verdienstelijk amateurvoetballer.

“Met veel enthousiasme ga ik deze nieuwe uitdaging aan”, zegt Klop. “Ik heb er vertrouwen in dat ik met mijn ervaring en toewijding kan bijdragen aan het doorzetten van de groei van FC Utrecht.”

“Met hart en ziel heb ik me de voorbije jaren ingezet als voorzitter van de Raad van Commissarissen”, vertelt de afzwaaiende Leyssius. “Ik draag de voorzittershamer over omdat ik wil vermijden dat ik, vanwege de aandacht die Craft Capital van mij vraagt, onvoldoende tijd en energie in FC Utrecht kan steken. Ik heb genoten van mijn periode bij de club en zal nog vaak te vinden zijn in de bestuurskamer en op de tribunes van Stadion Galgenwaard.”

“Het is een zorgvuldig proces geweest om tot de keuze te komen voor Steef als de nieuwe voorzitter van de RvC”, licht Frans van Seumeren toe namens de RvC. “Steef is een enorm ervaren bestuurder en weet wat het is om de rol van RvC-voorzitter in te vullen. Hij is van nature een verbinder en heeft een Utrechts netwerk. Wij zien in Steef een volwaardige opvolger van Pieter Leyssius. Tegelijkertijd bedanken we Pieter voor zijn toewijding en professionaliteit, die hij gebracht heeft als voorzitter van onze RvC de afgelopen jaren.”