Scout Cees Loffeld overleden

01 juni 2023

Medewerker en voormalig trainer en speler op 77-jarige leeftijd overleden.

Sinds jaar en dag struinde hij namens FC Utrecht als scout de voetbalvelden in binnen- en buitenland af, op zoek naar nieuwe aanwinsten. Voordat hij in die functie aan de slag ging, was Cees Loffeld onder meer speler en trainer van de Utrechtse FC. Vandaag (donderdag) is de Utrechter op 77-jarige leeftijd overleden. Loffeld was al enige tijd ziek. FC Utrecht treurt om het heengaan van een bevlogen en betrokken clubman.

Geboren en getogen Utrechter Cees Loffeld debuteert in 1965 namens DOS in de Eredivisie. Bij zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal maakt hij direct indruk door twee keer te scoren tegen Feyenoord. Met DOS maakt de flankspeler ook zijn opwachting in de Jaarbeursstedenbeker, waarin FC Barcelona de tegenstander is. Na zijn DOS-periode trekt Loffeld het shirt van FC Utrecht aan, maar in de Domstad schopt hij het niet tot het eerste elftal.

Loffeld speelt nog voor FC Wageningen, voordat hij aan een lange en succesvolle carrière buiten de lijnen begint. Hij traint DEV Doorn en USV Elinkwijk om in 1989/1990 terug te keren bij FC Utrecht als oefenmeester van het eerste elftal. “Het bevalt mij goed”, zegt Loffeld in 1989 in een interview met Jack van Gelder. “Wat me het meeste is opgevallen, is het enthousiaste publiek in Utrecht. Op het moment dat het goed gaat, dan blijkt dat in Utrecht het voetbal leeft.”

In zijn tweede jaargang als trainer wordt Loffeld in de loop van het seizoen opgevolgd door Ab Fafié. Hij blijft daarna actief in de voetballerij en keert in 2009 opnieuw terug bij FC Utrecht, waar hij het scoutingsapparaat versterkt. Sindsdien maakt Loffeld als scout indruk door zijn scherpe observaties en zijn grote parate kennis over clubs, spelers en trainers. Zijn ruime ervaring en buitengewone deskundigheid maken hem, in combinatie met zijn fijne persoonlijkheid en grote betrokkenheid, een zeer gewaardeerde collega.

FC Utrecht wenst de nabestaanden van Cees Loffeld veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Voorafgaand aan de wedstrijd van vanavond tegen Sparta Rotterdam wordt een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Loffeld. Bovendien dragen de spelers van FC Utrecht vanavond rouwbanden.