Rob Penders nieuwe assistent-trainer FC Utrecht

17 juni 2023

47-jarige oefenmeester komt over van FC Eindhoven.

Rob Penders (47) wordt de nieuwe assistent-trainer van Hoofdtrainer Michael Silberbauer bij FC Utrecht. Penders en de Utrechtse FC hebben overeenstemming bereikt over een contract voor drie seizoenen.

Als profvoetballer komt Penders in de periode tussen 1994 en 2011 uit voor RBC Roosendaal en NAC Breda. Bij de Bredanaars groeit Penders uit tot een vaste waarde in de selectie van de Noord-Brabanders. In totaal speelt hij 307 officiële wedstrijden voor de Parel van het Zuiden.

Als trainer gaat de in Zaandam geboren Penders vervolgens aan de slag in de jeugdopleiding van NAC Breda, waarna hij tussen 2014 en 2019 assistent-trainer is bij het eerste elftal van NAC Breda. In het seizoen 2019/2020 staat Penders aan het roer van ADO Den Haag O19. Medio 2021 wordt de oefenmeester aangesteld als Hoofdtrainer van FC Eindhoven, waarmee hij tot twee keer toe erin slaagt de Eindhovenaren naar de play-offs voor promotie naar de Eredivisie te loodsen.

“We hadden Rob al een tijdje in het vizier”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Met meer dan 350 wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam heeft hij een goed gevulde rugzak met voetbalervaring. Tevens heeft Rob in zijn afgelopen twee seizoenen bij FC Eindhoven bewezen een uitstekende trainer te zijn. Zijn moderne kijk op het spel en de oefenstof die hij gebruikt om spelers uit te dagen spreken ons erg aan. Rob is gedreven, innovatief en een echte teamplayer. We zien in hem een belangrijke toevoeging in de technische staf.”

“De keuze voor FC Utrecht is eenvoudig te verklaren”, legt Rob Penders uit. “Het is een prachtige uitdaging om de ervaring die ik bij FC Eindhoven heb opgedaan nu op een niveau hoger te vervolgen. Ik ben FC Eindhoven enorm dankbaar voor de kans die ik gekregen heb en kijk tegelijkertijd uit naar de nieuwe rol waarin ik ga samenwerken met Michael (Silberbauer red.) en de andere stafleden. De ambities spreken mij aan om met FC Utrecht de juiste stappen te maken. De Eredivisie is altijd mijn doel geweest, dit is voor mij als coach ook de juiste stap in mijn ontwikkeling, bij een hele mooie club.”

Tegenover de komst van Penders staat het vertrek van Aleksandar Rankovic, wiens contract na het huidige seizoen afliep. FC Utrecht bedankt Aleksandar voor zijn inzet voor de club en wenst hem veel succes in het vervolg van zijn carrière.