Marthe Munsterman maakt selectie FC Utrecht Vrouwen compleet

22 juni 2023

International (30) tekent meerjarig contract in Domstad.

Marthe Munsterman maakt de selectie van FC Utrecht Vrouwen compleet. De 30-jarige international komt over van Ajax. De middenveldster heeft in Stadion Galgenwaard haar handtekening gezet onder een contract voor twee jaar, met een optie op een derde jaargang in Utrechtse dienst.

Munsterman begint met voetballen bij ATC ’65. In de jeugdopleiding van FC Twente wordt ze vervolgens klaargestoomd voor een profloopbaan. Die begint ze ook in Enschede, waarna ze in het seizoen 2017/2018 uitkomt voor het Engelse Everton. Een jaar later stapt ze over naar Ajax, waar ze tot en met de afgelopen jaargang speelt. Munsterman speelt de nodige jeugdinterlands en maakt in 2015 haar debuut in het Nederlands Elftal.  

Op het palmares van Munsterman prijken onder meer zes landstitels. Ook wint ze vier keer de KNVB Beker. De middenveldster speelt met FC Twente en Ajax bovendien in de Champions League.

“FC Utrecht is een mooie club met een rijke historie. In het verleden heb ik meermaals tegen FC Utrecht Vrouwen gespeeld”, herinnert Munsterman zich. “Dat deze club nu terugkeert op het hoogste niveau is mooi voor het vrouwenvoetbal in het algemeen en de regio Utrecht in het bijzonder. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging en hoop met mijn ervaring een bijdrage te leveren aan het team.”

Munsterman maakt de selectie van FC Utrecht Vrouwen compleet. “We zijn er heel blij mee dat we een topper als Marthe kunnen presenteren als onze laatste aanwinst van deze zomer”, zegt Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht. “Nu kan het seizoen echt van start gaan!”