Jeugdinternational Elisha Kruize nieuwste aanwinst FC Utrecht Vrouwen

09 juni 2023

Aanvalster (20) komt over van Ajax en tekent meerjarig contract.

De nieuwste aanwinst van FC Utrecht Vrouwen: Elisha Kruize. De 20-jarige aanvalster komt over van Ajax en tekent in Utrecht een contract voor twee seizoenen plus een optie op een derde jaargang in dienst van de Domstedelingen.

Kruize doet ervaring op bij SC Waterwijk, SC Buitenveldert en FC Amsterdam voordat ze in 2020 aansluit bij de beloftenploeg van Ajax Vrouwen. Vanuit dat team stroomt ze in de zomer van 2022 door naar de A-kern van Ajax Vrouwen, waarmee ze landskampioen wordt. Kruize speelt jeugdinterlands voor Oranje Onder 16 en Oranje Onder 17.

“Ik ben heel erg dankbaar met de kans die ik krijg van FC Utrecht Vrouwen”, zegt Kruize. “Niet alleen om mezelf te kunnen laten zien, maar ook om voor deze mooie club te spelen. Mijn gevoel bij FC Utrecht Vrouwen was meteen goed. En het opgestelde plan past goed bij mij als speelster. Ik ben iemand met een aanvallende instelling en ik houd heel erg van scoren. Ik wil graag hard werken voor het team en wil er alles aan doen om te winnen.”

“Met de komst van Elisha breiden we ons scorende vermogen nog verder uit”, stelt Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht. “Met de creativiteit die ze met zich meebrengt gaan we verrassen in de aanval.”