Jaygo van Ommeren tekent eerste profcontract

23 juni 2023

Middenvelder (15) tot medio 2026 aan FC Utrecht verbonden.

Middenvelder Jaygo van Ommeren heeft bij FC Utrecht zijn eerste profcontract getekend. De 15-jarige jeugdinternational, die komend seizoen deel uitmaakt van FC Utrecht O17, ligt tot medio 2026 vast bij de Utrechtse FC.

Van Ommeren begint bij Zeeburgia met voetballen en sluit in 2017 aan bij de Academie van FC Utrecht. De middenvelder doorloopt sindsdien alle lichtingen en maakt begin dit jaar zijn debuut in Oranje Onder 15. Van Ommeren is de voorbije jaargang aanvoerder van het succesvolle FC Utrecht O15, dat de beker wint.

“Jaygo is een echte aanjager op het middenveld, die veel ballen afpakt en goed is in het verbinden van de aanval en de verdediging”, zegt Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk van FC Utrecht. “Tijdens de trainingen en wedstrijden is hij het voorbije seizoen een voorbeeld geweest voor het team. Dat hij niet alleen bij ons de aanvoerdersband draagt, maar ook bij Oranje Onder 15, onderstreept zijn leiderschapskwaliteiten. We zijn blij dat we Jaygo aan ons hebben verbonden en kijken uit naar het samen met hem werken aan zijn verdere ontwikkeling.”