Ivar van Dinteren nieuwe Hoofdtrainer Jong FC Utrecht

16 juni 2023

Oefenmeester tekent tweejarig contract bij Utrechtse FC.

Ivar van Dinteren is met ingang van komend seizoen de Hoofdtrainer van Jong FC Utrecht. De 44-jarige ex-prof komt over van FC Twente, waar hij de voorbije seizoenen assistent-trainer was bij het eerste elftal. Voormalig FC Utrecht-jeugdspeler Van Dinteren heeft in de Domstad een contract voor twee seizoenen getekend.

Van Dinteren begint bij SDO in Bussum met voetballen en speelt vervolgens in de jeugdopleiding van FC Utrecht. De middenvelder debuteert in het betaalde voetbal namens FC Groningen en komt daarna ook uit voor RKC Waalwijk, Helmond Sport, FC Zwolle, VV Noordwijk, FC Breukelen en het Amerikaanse Dayton Dutch Lions FC.

Als oefenmeester doet Van Dinteren in de jeugdopleiding van PEC Zwolle zijn eerste ervaringen op. Later staat hij voor de groep bij SDO en Almere City FC, waar hij de beloftenploeg coacht en assistent-trainer is van de hoofdmacht. Als assistent-coach werkt Van Dinteren vervolgens samen met Ron Jans bij het Amerikaanse FC Cincinnati en bij FC Twente. Vanuit die club zet de voormalig jeugdinternational nu de stap naar FC Utrecht.

“In de persoon van Ivar verwelkomen we een inhoudelijk sterke en bevlogen trainer op Sportcomplex Zoudenbalch”, zegt Tim Gilissen, Technisch Manager van FC Utrecht. “Ivar heeft vaker met jonge, talentvolle spelers gewerkt en staat erom bekend hen te helpen bij het zetten van de volgende stappen in hun ontwikkeling. Zijn ideeën over voetbal passen goed bij het spel dat we bij FC Utrecht graag willen zien. Ivar heeft zelf in de jeugdopleiding van FC Utrecht gespeeld en woont nog altijd in de regio. Hij kent de club en de cultuur van deze omgeving. We zijn blij dat we hem voor twee seizoenen aan ons hebben verbonden en kijken vol vertrouwen uit naar de samenwerking.”

“Van de kans om als Hoofdtrainer bij Jong FC Utrecht aan de slag te gaan, werd ik direct enthousiast”, aldus Van Dinteren. “Ik sta erom bekend dat mijn teams als ze moeten verdedigen zo snel mogelijk de bal willen veroveren en dat als ze aanvallen ze zo snel mogelijk naar de goal van de tegenpartij willen gaan. Direct spel. Ik vind het belangrijk dat als mensen naar Jong FC Utrecht komen kijken, ze een leuke wedstrijd zien. Dat moeten we ze laten zien: veel actie, veel intensiteit en veel dynamiek.”

Naast Van Dinteren verwelkomt FC Utrecht in de staf van de beloftenploeg ook Timo Plattel. De 29-jarige keeperstrainer, een voormalig jeugdinternational die als prof namens onder meer FC Twente en Almere City FC onder de lat heeft gestaan, komt over van de jeugdopleiding van NEC en tekent een driejarig contract in Utrecht.