International Eshly Bakker versterkt FC Utrecht Vrouwen

19 juni 2023

Ervaren aanvalster (30) verbindt zich voor meerdere seizoenen aan Utrechtse FC.

International Eshly Bakker is de nieuwste versterking voor de vrouwenploeg van FC Utrecht. De 30-jarige aanvalster, die veertien interlands speelde, komt over van Ajax. Bakker heeft in de Domstad een contract voor twee seizoenen getekend, met een optie op een derde jaargang in Utrechtse dienst.

Bij RKSV Pancratius in Badhoevedorp zet Bakker haar eerste stappen op het voetbalveld. In 2010 maakt ze in het shirt van ADO Den Haag haar debuut in de Eredivisie. Met de ploeg uit Den Haag wordt Bakker in 2012 landskampioen. Die titel sleept ze in 2023 als speelster van Ajax ook in de wacht. Bakker wint bovendien drie keer de beker; in 2012 met ADO Den Haag en in 2014 en 2022 met Ajax.

De aanvalster speelt ook met FC Twente en MSV Duisburg op het hoogste niveau in respectievelijk Nederland en Duitsland. Met Ajax en FC Twente doet ze bovendien ervaring op in de Champions League. Bakker komt daarnaast veertien keer in actie voor de Oranje Leeuwinnen.

“Ik voel mij heel erg welkom bij FC Utrecht”, zegt Bakker. “De keuze voor FC Utrecht is een heel bewuste, waar ik heel blij mee ben. Ik ben toe aan een nieuw begin, een nieuwe start. Dat past nu heel goed bij FC Utrecht. Ik ben super ambitieus en wil nog heel veel doelen behalen, zowel persoonlijk als met het team. Met de ervaring die ik meebreng, denk ik dat ik het team verder kan helpen.”

“We zijn ongelooflijk blij met de komst van Eshly”, reageert Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “Het is mooi dat ze klaar is voor een nieuwe uitdaging in een compleet nieuw team en een bijdrage wil leveren om samen te groeien.”