Geen derde trofee voor FC Utrecht O14

07 juni 2023

Ploeg van Maarten Bormans grijpt naast landstitel na nederlaag in Amsterdam.

Het is FC Utrecht O14 vanavond (woensdag) niet gelukt voor de derde keer dit seizoen een prijs in de wacht te slepen. De ploeg van trainer/coach Maarten Bormans, Voorjaarskampioen én Bekerwinnaar, legde het in een duel om de landstitel in Amsterdam af tegen Ajax O14: 2-1.

FC Utrecht O14 speelt, vier dagen na de bekerwinst in Groningen, een goede finale tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. De Utrechtse talenten krijgen in de eerste helft de meeste kansen en slaan uiteindelijk via een hoekschop toe. Aanvoerder Boaz Plantinga kopt de bal tegen de touwen: 0-1.

In de tweede helft begint FC Utrecht O14 ook sterk, maar moet na negen minuten Mike Hoppenbrouwers vanwege hands buiten de zestienmeter met een rode kaart het veld verlaten. Met een speler minder krijgen de talenten uit de Domstad zelfs nog een grote kans op een verdubbeling van de voorsprong, maar zover komt het niet. Ajax O14 komt via een van richting veranderd schot op gelijke hoogte (1-1) en slaat in de slotminuut nogmaals toe: 2-1.