FC Utrecht Open Dag op zaterdag 5 augustus

23 juni 2023

Entertainment in en rondom Stadion Galgenwaard, wedstrijd tegen RCD Espanyol.

Om met rode stift in grote letters in je agenda te zetten: de FC Utrecht Open Dag is op zaterdag 5 augustus. Er is die dag vermaak voor jong en oud bij Stadion Galgenwaard, dat vanaf 17.00 uur het decor is van een oefenpot. FC Utrecht spart met het Spaanse RCD Espanyol.

Attracties, kraampjes, muziek, een natje en een droogje: het is er allemaal, op zaterdag 5 augustus bij FC Utrecht. De Open Dag wordt gehouden op de pleinen voor de Cityside en de Bunnikside, inloop is vanaf 12.45 uur. Om 17.00 uur gaat vervolgens in Stadion Galgenwaard, op een spiksplinternieuw en hypermodern veld, de oefenwedstrijd tegen volksclub RCD Espanyol van start. Die tegenstander speelde in het afgelopen seizoen op het hoogste niveau van Spanje, in LaLiga.

In 2016 nam de Utrechtse FC het ook al eens op tegen de Spanjaarden in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Sébastien Haller opende op 26 juli van dat jaar de score in Stadion Galgenwaard, waarna de Catalanen in de tweede helft langszij kwamen via José Antonio Reyes Calderon en 1-1 de uiteindelijke uitslag werd. Negen jaar eerder, in 2007, werd er wederom gelijkgespeeld tegen RCD Espanyol, destijds met 2-2. FC Utrecht kwam op een 2-0 voorsprong via Leroy George en Francis Dickoh. De Spanjaarden deden in het laatste kwart wat terug via Luis García en Jonathan Soriano.

“We verheugen ons enorm op het feit dat we de Open Dag op zaterdag 5 augustus gaan organiseren in en rondom onze thuishaven”, vertelt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht. “We staan in nauw contact met onze supportersgroepen en supportersverenigingen om deze dag inhoudelijk tot een groot succes maken. De kers op de taart is een prachtig affiche tegen RCD Espanyol, een oefenpot die gespeeld gaat worden op een gloednieuw veld. We kijken ernaar uit om het seizoen 2023/2024 met zoveel mogelijk supporters af te trappen tijdens deze Open Dag.”

De komende weken volgt via FCUtrecht.nl en de social mediakanalen van de club meer informatie over de invulling van de Open Dag.